Italija u Srbiji! Od 14. 11. – Nedelja italijanske kuhinje 2022 u svetu! Pogledajte program

Program sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je danas u Beogradu.

Bogat kalendar Nedelje italijanske kuhinje u svetu

Inicijativu organizuje Ambasada Italije, u saradnji sa akterima „Sistema Italije“ u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija). Kalendar je bogat inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka između proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda, do naučnih seminara.

Degustacije vina, sirevina i ekstra devičanskog maslinovog ulja

Na programu su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima i picerijama koje su se priključile inicijativi.
Takođe, jedan deo posvećen je mladima, uz “vreme je za pizzu”, masterclass kurseve koje drže poznati italijanski kuvari u hotelijerskim školama u Srbiji i druženje, zahvaljujući dobrotvornoj večeri baziranoj na italijanskim jelima u saradnji sa UNHCR-om, namenjenoj izbeglicama u Srbiji.

Luka Gori: „Moramo se boriti protiv fenomena ‘Zvuči italijanski'“

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je „italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš je cilj – dodao je – da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. „Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy – zaključio je ambasador Gori – znači i boriti se protiv fenomena „Italian sounding“ (“zvuči italijanski”) i pružiti tačne informacija potrošačima o nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti“.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ITA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.