![Restoran Barolo Nis](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/Restoran-Barolo-370x280.jpg)
Restoran Barolo nudi jela italijanske kuhinje i prepoznatljivu toplinu juga
Restoran Barolo u Nišu doprineo je da prestonica meraka bude bogatija za elegantno mesto, gde goste očekuje veliki izbor ukusnih jela uparenih s na...
pročitaj jošProgram sedme po redu Nedelje italijanske kuhinje u svetu predstavljen je danas u Beogradu.
Inicijativu organizuje Ambasada Italije, u saradnji sa akterima „Sistema Italije“ u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija). Kalendar je bogat inicijativama koje se kreću od distribucije u velikim trgovinskim lancima do e-trgovine, od sastanaka između proizvođača i uvoznika italijanskih proizvoda, do naučnih seminara.
Na programu su i profesionalne degustacije vina, sireva i ulja organizovane u saradnji sa italijanskim konzorcijumima, kao i degustacioni meniji u pojedinim italijanskim restoranima i picerijama koje su se priključile inicijativi.
Takođe, jedan deo posvećen je mladima, uz “vreme je za pizzu”, masterclass kurseve koje drže poznati italijanski kuvari u hotelijerskim školama u Srbiji i druženje, zahvaljujući dobrotvornoj večeri baziranoj na italijanskim jelima u saradnji sa UNHCR-om, namenjenoj izbeglicama u Srbiji.
Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori istakao je da je „italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou. Naš je cilj – dodao je – da podignemo svest o inovativnoj i održivoj Italiji i u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. „Širenje znanja o originalnim proizvodima Made in Italy – zaključio je ambasador Gori – znači i boriti se protiv fenomena „Italian sounding“ (“zvuči italijanski”) i pružiti tačne informacija potrošačima o nutritivnim vrednostima naših izvrsnosti“.
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije. La Cucina & Vino svoje verne čitateljke i čitaoce poziv...
pročitaj još