Novi broj magazina La Cucina & Vino u prodaji! Uživajte u Italiji! (VIDEO)

Kraj oktobra je obeležila Nedelja italijanske gastronomije u svetu, pa i u Srbiji. Susreti sa ambasadorom Lukom Gorijem, brojnim italijanskim šefovima i somelijerima i njihove reči hvale su me još jednom uverili u ono što vi, verni čitaoci, i moja malenkost odavno znamo. Da je magazin La Cucina & Vino gastronomska ambasada Italije u Srbiji.

La Cucina & Vino – Italija, priča bez kraja

Somelijerka Federika Randaco iz Slow Wine Italy je otišla i korak dalje. Dok je listala stranice prošlog broja i slušala sa koliko žara joj objašnjavam šta je naša ideja, koliko vernih čitalaca imamo i kakve nam poruke podrške šalju, samo je uz osmeh izustila: „Pa, vi više volite Italiju od nas samih… Dobro, ako ne više, onda bar isto“. Lepši kraj ove godine nisam mogao poželeti. I taj žar i zanos nas je držao sve vreme dok smo pripremali ovaj broj. Prvi broj pod nazivom La Cucina & Vino. Prvi broj koji nastavlja tradiciju i dalje uživa u ukusima, ali i gutljajima iz Italije.

La Cucina & Vino vodič kroz Alpe i Dolomite

Započeli smo našu trpezu sa najlepšim mirisom, mirisom hleba. Posle hleba na red je došla priča o jedinstvenoj San Daniele pršuti, a zatim i odgovor na to zašto Bagos zovu zlatnim sirom i kako se izvorno prave kaneloni. Već pomenuta Federika nam je predstavila jela i vina rodnog kraja, a Đankarlo Perbelini nam je otkrio recept za „ljubavne“ biskote. Pripremili smo tri klasika sa tri različite vrste mlevenog mesa, a za sve ljubitelje skijanja tu je vodič kroz Alpe i Dolomite.

Najlepši kuvar u 2022. godini!

U ovom broju sa ponosom vam predstavljamo Kristinu Radosavljević i Aleksandra Kerekeša, naše nove članove La Cucina & Vino kuhinje koji su zaslužni za najlepši Kuvar u 2022. godini, dok je za najlepša vina zadužen somelijer Dragiša Damljanović.

Planirate put na karneval u Veneciji? La Cucina & Vino vam otkriva šta ne smete propustiti!

Kada su putovanja u pitanju, posetili smo Furlaniju i obišli Trst i Udine. Zatim smo se preselili u Molize, rodni kraj slavnog Roberta de Nira, a jedna od najlepših priča vezana je za tradicionalni karneval u Veneciji, koji se održava od 4. do 21. februara 2023. godine.

Čokoladna avantura!

Tradicionalni panetone smo napravili u 4 varijante i sigurno smo da će vam prijati uz recepte za toplu čokoladu. Od čokolade smo pripremili deserte koji će vas odvesti na „sedmo nebo“, a otkrivamo vam i čaroliju kuvanog testa.
Za kraj vam preporučujemo da, od ponuđenih 10, odaberete vaš omiljeni proseko, kao i vina koja Italijani piju zimi. I kada kažemo kraj, znajte da ova priča nema kraj. Vidimo se mi opet u najlepšem magazinu!

Srećna Nova godina i nastupajući praznici!
Uživajte u Italiji! Gastronomija + Vina + Putovanja

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.