Beli luk i tomato konfit! Brusketi ih naprosto obožavaju!
Konfit kao tehnika je poznata širom sveta, ali su recepture do savršenstva doveli Francuzi. Zasnovana je na kuvanju, mesa, povrća, ribe i drugih na...
pročitaj jošSvake godine krajem leta u Turskoj započinje sezona sušenja paradajza, a ni ove godine to nije izuzetak.
Tamošnja polja se crvene od plodova paradajza. Da bi se dobili ukusni plodovi angažuju se hiljade radnika koji mukotrpno rade na jakom suncu. Prvo ih režu na polovine, čiste od peteljki, a zatim raspoređuju na belim prostirkama. Nakon što se posole, ostavljaju se da sunce odradi posao.
Turski proizvođači najavili su odličnu sezonu, a za tamošnje medije rekli su i kako sušeni paradajz koji oni proizvode, ne može se naći nigde na svetu.
Potrošnja sušenog paradajza u samoj Turskoj nije velika, pa je tako većina proizvoda namenjena za inostranstvo. U Evropi, najveći kupci su Italija i Nemačka, a najveći deo ipak otkupljuju Amerikanci. Prema podacima iz prošle godine, Turska je proizvela i prodala sušenog paradjza u vrednosti od 83 miliona dolara.
U Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj jošČuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj još