
Pizzaiolo vodič: Kvalitetno testo za picu mora da fermentiše minimum 24 sata
Pizzaiolo Danijel Zlatković u nastavku vodiča za pripremu savršene pizze priča na temu fermentacije testa. "Ukus i aroma pica testa najviše zavise...
pročitaj jošTripAdvisor je najuticajnija svetska platforma u turističkoj i ugostiteljskoj industriji. Istraživanja pokazuju da najmanje 4 od 5 osoba čita barem 10 recenzija pre same rezervacije smeštaja, a preko 50% ispitanika kaže da im čitanje recenzija pomaže pri pronalaženju omiljenih restorana.
TripAdvisor je ovih dana objavio listu nagrađenih restorana u svetu, a osnovni kriterijum su recenzije posetilaca. Zato je nagrada Travelers’ Choice možda najprestižnije i najvažnije priznanje jer ga dodeljuju gosti. I, na našu radost, Srbija ima čime da se pohvali. Nagradu Travelers’ Choice je dobio 71 ugostiteljski objekat, 24 više nego prošle godine, što je siguran znak da su naši ugostitelji, bez obzira na sve teškoće, uspeli da pronađu formulu koja je rezultirala zadovoljnim gostima.
Recenzije su jedan od načina kako da proverite performanse svog poslovanja. Sa sve više pozitivnih recenzija, takođe raste i poverenje prema vama i vašim uslugama, od strane korisnika, a samim tim, raste i kredibilitet i profit. A to je ono što svi želimo. I zato smo se u ovom broju pozabavili temom Nove srpske kuhinje. Ona provejava kroz sve priče sa našim sagovornicima i svoje viđenje su dali šefovi Branko Kisić i Đorđe Klipić. Povratak korenima savetuje i velemajstor poslastica Krsto Radović. New Balkan Cuisine, koja u svojoj srži ima spoj tradicije i budućnosti je jača za još jednog člana – restoran Tisu. Posebnu pažnju posvetili smo i pici. Danijel Zlatković će u serijalu tekstova otkriti sve tajne pripreme najpoznatijeg i najprodavanijeg italijanskog gastronomskog izuma. Prva tema je uloga brašna u pripremi. Na tu priču se naslanja i Mauro Pasini, master instruktor iz Veneta, koji je ovih dana održavao predavanje u Beogradu.
Naši gosti su bili i Sara i Stefan, dvojac koji uspešno vodi Koordinata Street projekat, a predstavljamo vam i gruzijsku kuhinju koju nudi restoran Gost.
Kao što sam i obećali, naš prijatelj i kolumnista Hadži Jovan Mrđenović ponovo piše, ovaj put o radosti susreta sa Pirotom i Starom planinom.
Naša radost je svaki uspeh srpske gastronomije, kao i svaki susret sa Vama.
S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
Ovaj brend ima verne goste na svim lokacijama, ali mi verujemo da će Kafeterija Skyline pružiti sasvim novo iskustvo i ubrzo postati omiljeno mesto...
pročitaj jošVinarija "Tikveš" uvela je još jednu tehnološku inovaciju u vinsku industriju - mobilno punjenje vina. Upotreba ove tehnologije, koja se prvi put p...
pročitaj jošItalijanska kuhinja, kao nijedna druga na svetu, ne poznaje granice kada su autentični recepti u pitanju. Posebno se izdvajaju pica i gelato, koji ...
pročitaj još