
CB&R tasting menu! Šef Nedeljko Jerković u Ensu i dalje priprema savršene zalogaje
Koliko vam je muzika važna u životu? Zbog svakodnevnih problema i borbe, verovatno nismo ni svesni koliko zvuci koji nam prijaju utiču na naše rasp...
pročitaj jošDa je Enso jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu znaju svi gastronomski znalci. Šefovi Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković već godinama stvaraju gastronomska remek dela kombinujući najrazličitije ukuse spojene u originalnim receptima. Odnedavno su dobili i potvrdu od Michelina kada ih je uvrstio u vodič za Srbiju.
Ekipa iz Ensa ne staje, te nakon degustacionog menija 31. decembra koji je oduševio sve koji su Novu godinu dočekali uz jela šefova Uroša i Nedeljka, sada je na redu doček pravoslavne Nove godine.
Dvojac iz Ensa je pripremio jela koja su inspirisana našom tradicijom, a kao što sami kažu, ova jela predstavljaju ono najlepše što fine dining zastupa: namirnice iz lokalnog uzgoja i mešavinu tradicije i modernog u njihovoj interpretaciju.
Degustacioni meni od 6 sledova se sastoji od sledećih jela:
* Terin od oraha i tamarinda na kremu od ljutkastih paprika
* Pita sa tartufima
* Kečiga sa celerom i lešnikom
* Svinjska potrbušina sa kuvanim dunjama, sosom od slačice i mnogo svežeg rena
* Jagnjetina na kremu od karfiola
* Kolač od jabuke i karamele
Sudeći po ovom meniju, Uroš i Nedeljko i ostala ekipa iz restorana Enso neće stati u svojoj viziji, a sve sa namerom da ih Michelin u svom vodiču obeleži sa zvezdicom.
Beograd je u prva tri meseca zabeležio 46% više dolazaka stranih turista nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacij...
pročitaj jošKragujevački restoran The Ambassador House je sa radom je počeo krajem u prošle godine, ali se ubrzo izdvojio kao jedno od popularnih gradskih mest...
pročitaj jošJoš jedan loš period za tursku gastronomsku senzaciju. Nusret Gokče, poznatiji pod umetničkim imenom Salt Bae je ponovo na udaru zaposlenih. Proda...
pročitaj još