Pismo iz Njujorka: Kako otključati legendarni Daikiri
Pismo iz Njujorka nam je poslao naš stručni saradnik Nikola Nikoletić u svom autorskom tekstu otkriva kako otključati legendarni koktel i nezaobila...
pročitaj jošDanijele Đentile je jedno od referentnih imena italijanskog koktel umeća. Sa sobom uvek „nosi kofer“ krcat iskustvom stečenim po svetu. Italijansko ministarstvo za turizam odabralo ga je da bude deo tima koji, na nacionalnom nivou, promoviše italijanski stil. U profesionalnom
udruženju barmena Italije zadužen je za pružanje konsultantskih usluga.
SASTOJCI:
30 ml tekile
50 ml mešavine agruma
15 ml soka od bergamota
PRIPREMA:
Snažno šejkirati sve sastojke i sipati u čašu punu leda. Ukrasiti limunovom korom i solju.
PLUS
Sa šećerom sjedinite sok dobijen ceđenjem agruma (limeta, limun, grejpfrut). Tučkom pritisnite mešavinu kako biste iscedili esencijalne sokove kore agruma. Ostavite mešavinu da odstoji jedan sat. Filtrirajte sve i dodajte 10% Curacao tripl seka.
Uz ovaj koktel odlično se uparuje zalogaj u vidu Sejbl Bretona sa filetima lososa. Recept možete pročitati OVDE.
Cardo bar odlikuje se autentičnim i prijatnim ambijentom. Speakeasy gastro bar u centru grada donosi tajanstvenu atmosferu i uživanje u izvanrednim...
pročitaj jošU najpoznatijem beogradskom šoru - Gastrošoru na Dorćolu, nedavno je otvoreno mesto nesvakidašnjeg i interesentnog koncepta. Foodie culture i life...
pročitaj jošOsnivač popularnog lanca kafeterija Kofilin, Anatolij Pobožev, može se pohvaliti da je Kofilin krenuo sa radom na još jednom značajnoj beogradskoj ...
pročitaj još