Chef Ana Roš predstavila novi, crveni, jelovnik
Chef Ana Roš je sa svojom ekipom pripremila nove gastronomske užitke za sve one koji posete njen restoran Hiša Franko. Ana Roš: 50 Nijansi Crvene ...
pročitaj jošPrvi dan Festivala Weekend Food festivala obeležen je nastupom Ane Roš, chefa kuhinje restorana Hiša Franko, 21. restorana na svetu ovenčanog sa dve Michelinove zvezdice.
Ana Roš, predvodnica trenda upotrebe svežih i lokalnih namirnica kao dela održive politike ponude, pred prepunom dvoranom Weekend Food Festivala, govorila je o dugogodišnjem nastojanju uspostavljanja autohtone i održive ponude temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama specifičnim za kraj u kojem se nalazi Hiša Franko.
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, smatra Ana Roš.
Rešenje u izazovnom vremenu globalne geopolitičke nestabilnosti vidi u jačanju trenda lokalnosti i poštovanja sezonskih namirnica i razvijanjem odnosa sa lokalnim dobavljačima.
U eri moderne kuhinje sve češće zaboravljamo na stare tehnike kuvanja. Konfitiranje, jedna od njih, nastala je još u vreme kada nije bilo frižidera...
pročitaj jošChef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj jošChef Dušan Todić se u septembru prošle godine vratio u Kaliforniju, nakon što je, više nego uspešno, vodio kuhinju restorana The Square. Prilikom d...
pročitaj još