
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošNa ovogodišnjem Decanterovom ocenjivanju u Londonu srpski vinari su osvojili četiri zlatne, 45 srebrnih i 65 bronzanih medalja.
Na najvažnijem svetskom ocenjivanju vina Decanter World Wine Awards održanom u Londonu srpski vinari i njihova vina su nagrađeni sa četiri zlatne medalje, 45 srebrnih i 67 bronzanih medalja. Zlatom su se okitili Atila Chardonnay 2022, Šapat, Vožd Cabernet Sauvignon 2017, Aleksandrović, Breg Prokupac 2020, Doja i Eclater BDB Extra Brut 2019, Zvonko Bogdan.
Na mirisu pored tipičnih voćnih aroma zrele jabuke budimke i sočne zrele kruške dominira i mineralni karakter vina uz prijatan uticaj plemenitog hrasta i puterastih tonova. Chardonnay Atila je sortno, slasno i sočno vino lepe punoċe, izrazitih ali veoma lepo balansiranih kiselina, lepo zaokruženo i precizno vino sa lepim i dugim finišom arome marcipana.
Berba: 2022
Alkohol: 14,5%
Sorta: 100% Chardonnay
Temperatura posluživanja: 10-14°C
Izuzetno bogat i složen aromatski kompleks sačinjen od intenzivnih tonova crvenog i crnog bobičastog voća. Savršenog ukusa, mekano sa sočnim taninima i sa energičnom, dugotrajnom i voćnom završnicom. Rezultat projekta je Cabernet Sauvignon vino sa Td-obogaćenim sadržajem resveratrola i kvercetina.
Berba: 2017
Alkohol: 13,5%
Sorta: 100% Cabernet Sauvignon
Temperatura posluživanja: 14-18°C
Od ručno branog grožđa, vino je maceriralo 25 dana i odležalo 2 godine u buradima. Ovo nefiltrirano vino, nakon odležavanja u bariku, odležava jednu godinu u boci.
Ovo vino je jedinstveno po svojim aromama, izraženoj sortnosti i voćnom karakteru kojim pažljivim negovanjem u podrumu preovladava aroma hrasta i pokazuje kvalitet terroira i potencijal koji će se ispoljavati još dugo godina.
Berba: 2020
Alkohol: 14,5%
Sorta: 100% Prokupac
Temperatura posluživanja: 16-18°C
Proizvedeno klasičnom Champagne metodom sekundarne fermentacije u boci. Odležavalo 9 meseci na talogu u istim drvenim sudovima u kojima se odvijala fermentacija. Energičan i svež završetak lepih kiselina i izražene suvoće. Arome brioša, limunove kore, kvaca, lešnika i prepečenog hleba. Blagi cvetni karakter i naznake limete i citrusnih mirisa. Zero Dosage čini ovo vino jasnim, oštrim i karakternim idealnim za ljubitelje suvih penušavih vina.
Berba: 2019
Alkohol: 12.5%
Sorta: 100% Chardonnay
Temperatura serviranja: 6-8°C
Legendarni trener Žoze Murinjo, poznat po nikad poljuljanom samopouzdanju i vrhunskim trenerskim dostignućima, rešen je da se okuša i u svetu enolo...
pročitaj jošSchweppes sa ponosom otvara prijave za šesto Schweppes Mixology takmičenje, prestižno nadmetanje koje okuplja najtalentovanije barmene iz Srbije, C...
pročitaj jošŠesti po redu Whisky Fair ponovo je oduševio sve ljubitelje viskija, koktela i dobre zabave! U organizaciji Agencije MPG, prvi dan prestižnog festi...
pročitaj još