Ukusi Meksika front
15.10.2024 Food

Ukusi Meksika u Srbiji od 15. do 22. oktobra

Ambasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksika u Srbiji.

Ukusi Meksika će ugostiti Dianu Beltrán Casarrubias

Ovog puta, Ukusi Meksika u Srbiji ugostiće čuvenu meksičku šeficu kuhinje Dianu Beltrán Casarrubias, rodom iz Akapulka koja trenutno živi u Rimu. Beltrán ima dugogodišnju gastronomsku karijeru, osnovala je autentični meksički restoran La Cucaracha u Rimu, koji je doveo meksičku gastronomiju u Italiju, donoseći autentične sastojke u tu zemlju i doprinosi obogaćivanju kulinarskog iskustva javnosti.

takosi michelinov vodic

Autentična meksička jela

Na drugom izdanju festivala Ukusi Meksika u Srbiji, šefica Beltrán osmislila je poseban meni za srpsku publiku. Gosti će imati priliku da probaju autentične meksičke sastojke, kao što su mole, huitlakoche, pozole blanco, i popularna jela poput ribe u stilu Verakruza (pescado a la veracruzana), tostade i tamales. Pored toga, gosti će moći da uživaju u tradicionalnim „aguas frescas“, osvežavajućim bezalkoholnim pićima, kao što je horčata, a za ljubitelje tekile biće dostupna i klasična Margarita, a festival će se održati u restoranu i baru Twenty-Two u hotelu Metropol Palace, u Beogradu.
Ambasada Meksika poziva srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje, koja se smatra delom nematerijalne kulturne baštine čovečanstva prema UNESCO-u i koja igra centralnu ulogu u kulturnom identitetu Meksika.

FOTO: AMBASADA MEKSIKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije