Julius Meinl prezentacija nove kafe
24.05.2024 Drink

Probali smo Julius Meinl Costarica specialty coffee

Sredinom aprila u Julius Meinl Trening centru u Zemunu organizovan je Open Day za kupce na kojem je predstavljena nova Julius Meinl specialty coffee iz The Originals Limited editon serije – Costarica!

Julius Meinl – posvećenost specialty coffee seriji

Julius Meinl Grupa je vrlo posvećena svojoj specialty coffee seriji kafe i ulaže veliki napor da, svaki put, iznenadi svoje kupce. Ove kafe se proizvode u limitiranoj količini i moguće ih je probati na vrlo malom broju lokacija u svetu.
„Želeli smo da svojim kupcima omogućimo da probaju ovu kafu i, na taj način, budu informisani o novitetima u izradi specialty coffee, kao i najekskluzivniji lokali na svetu“, rekli su nam iz Julius Meinl Grupe.

Julius Meinl Simeon Milković

Kafa pripada Catuai sorti i obrađena je Black Honey metodom

Uz stručno vođenje Simeona Milkovića, šefa Julius Meinl Trening centra, koji je pripremao kafu i pričao o njoj. Gosti su imali priliku i da osete zanimljivu kombinaciju ukusa nugata, čokolade i slatke mandarine i da saznaju ponešto o načinu uzgajanja i obrade ove kafe. Costarica specialty coffee je uzgajana i obrađena na bujnoj i živopisnoj plantaži Hacienda Sonora koja se nalazi u pondožju vulkana Poas. Ova plantaža koristi isključivo obnovljivu energiju, ali to nije jedini njen ekskluzivitet: na ovoj plantaži se i dalje koristi tradicionalni mlin za šećernu trsku, star čak 150 godina. Sačuvan je u izvornom stanju i to je razlog zbog kog Costarica ima vrlo specifičan slatkasti ukus. Kafa pripada Catuai sorti i obrađena je Black Honey metodom.

Julius Meinl kafa promocija

Antonio Bachour je osmislio ukus nove Julius Meinl kafe

Zašto je priča o slatkom ukusu ovde bitna?
Zato što je Costarica kafu osmislio Antonio Bachour, čuveni svetski Pastry Chef, brend ambasador Julius Meinl Grupe. Kombinujući kremasti nugat i čokoladu, uz dodatak slatke mandarine, dobio je vrlo hrabru kombinaciju ukusa koja podseća na bogat voćni kolač!

Julius Meinl Simeon kuvanje kafe

Iz Julius Meinl Grupe kažu da Open Day za kupce nameravaju da organizuju redovno tokom cele godine, kako bi svojim partnerima predstavljali novitete Julius Meinl Coffee Grupe. Kao deo jednog od najstarijih evropskih proizvođača kafe, koji stalno unapređuje svoju ponudu, i širi znanje o kafi,  želja im je da to prenesu i svojim poslovnim partnerima u Srbiji.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: JULIUS MEINL SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije