Simeon Milković Julius Meinl
22.12.2023 Drink

Julius Meinl Bar Speciale blend kafe je hit na tržištu

Simeon Milković je menadžer za kontrolu kvaliteta u Julius Meinl Serbia, koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa baristima i, uopšte, osobljem koje priprema ili služi kafu u restoranima i kafe barovima. Sa njim smo pričali o situaciji na tržištu kafe, gastronomskoj ponudi i planovima kompanije Julius Meinl Srbija.

Barista Julius Meinl Simeon Milković

„Potrebno je osmisliti kako da povećamo broj prodatih kafa“

„Beograd je prestonica gastronomske ponude JI Evrope. Do Milana, pa i dalje, ne možete naći ovako raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Dolazak Michelina je jedan od repera kvaliteta, ali s druge strane, HoReCa se bori sa inflacijom i pritiskom cena, što za posledicu ima porast cene kafe u lokalima. Moramo osmisliti kako da povećamo broj prodatih kafa jer kafa stimuliše prodaju drugih pića, ili hrane. Treba nam strategija za povećanje broja gostiju“.

Julius Meinl aparat za kafu

* Koji proizvod iz Julius Meinl palete kafa je obeležio proteklu godinu?
Naš blend „Bar Speciale“ je za relativno kratko vreme dostigao skoro 12% naše ukupno prodate kafe. To je prava italijanska mešavina sa mrvicom arome lešnika i stilom pečenja koji joj daje ukus čokolade. To je kafa koju cene i gosti i ugostitelji.

Julius Meinl barista centar

Julius Meinl sertifikati za bariste

* Planovi Julius Meinl Srbija za narednu godinu zasigurno uključuju i aktivniji rad Trening centra?
Apsolutno.  Od avgusta ove godine smo napravili Trening centar za edukaciju poslovnih partnera i zaposlenih. Organizovaćemo kurseve za bariste početnike prema našem programu i oni će dobijati Julius Meinl sertifikate. A od marta će polaznici imati mogućnost da pohađaju obuke „Barista Skills Basic“ i dobiju Specialty Coffee Association sertifikat, najznačajnije profesionalne organizacije za kvalitet kafe u svetu.

Julius Meinl barista sprema kafu

Simeon Milković, Šef Trening centra Julius Meinl Srbija

OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: JULIUS MEINL SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije