![Italicus liker](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/05/Italicus-liker-370x280.jpg)
Probali smo: Italicus Rosolio izlazi na crtu Aperolu
Italicus Rosolio di Bergamoto je još jedan iz porodice italijanskih likera koji se ponovo vraća u modu. Bartender i miksolog Giuseppe Gallo je zasl...
pročitaj jošBeli Rus je koktel koji je planetarnu popularnost stekao nakon filma Veliki Lebovski sa legendarnim Džefom Bridžisom u glavnoj ulozi. Bez obzira na ime, ovaj koktel nema velike veze sa Majkom Rusijom. Dobro, ima votke, ali to je sve. Beli Rus je prvi put smućkan u Belgiji pre više od 70 godina, a da biste ga napravili „po propisu“ treba vam Kahlua, odnosno liker od kafe, slatka pavlaka ili mleko, koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplom napitku. Naravno, umereno, jer će vas alkohol vrlo brzo prevariti.
SASTOJCI:
* 2 čašice skuvane kafe
* 1 čašica Kahlue ili likera od kave
* 1 čašica mleka
* 1/2 čašice votke
* šlag prema želji
PRIPREMA:
Sipajte u lončić sve sastojke i zagrejte ih na temperaturu od oko 65 stepene, ali ne smeju da prokuvaju.
Sipajte vrući koktel u visoku čašu za čaj i prema želji ukrasite šlagom.
Otvaranjem 11. lokala u glavnom gradu, SALT shop najavio je najuzbudljivije leto uz novo vejp iskustvo. Jedinstveni vejpovi Salt, Maskking i Kub...
pročitaj jošPelivan, najstarija beogradska poslastičarnica, nakon pet meseci renoviranja ponovo radi. Poslastičarnica Pelivan - 170 godina tradicije Pelivan ...
pročitaj jošViše nego dobar razlog da posetite Nar bar jesu kafe i veganski kolači iz poslastičarnice Urma. Pored toga, na ovom prijatnom mestu možete uživati ...
pročitaj još