vino lajver
26.05.2021 Drink

Mađarska vina Lajver potencijal za srpsko tržište

Šest etiketa mađarske vinarije Lajver priprema se za ulaz na srpsko tržište vina. Jedno belo i pet crvenih vina, ocenjeni su kao vina sa odličnim odnosom cene i kvaliteta – pa je u planu da se cene na policama kreću već od 600 dinara.

Lajver je mlada i moderna vinarija, a takva su im i vina

Među njima su Lajver Sound 2020 svežeg mirisa, koje je idealno belo vino za predstojeće letnje dane. Ovim cvetnim, laganim i vibrantnim vinom, dominiraju citrusi, limeta, zelena kajsija i jabuka. Lajver Kekfrankos 2018 prepoznatljivo je po aromama crne trešnje i šljivama koje dominiraju mirisom. U pitanju je sočno, zaokruženo vino izvrsnih, svežih kiselina, umerenih tanina. Aroma vina Lajver Cabernet Sauvignon 2018 zasniva se na mirisu mešavina crvenog i crnog voća, sitnih bobica, crvene ribizle, kupine i malo kasisa. Simpatije je pobrao i Lajver Frank 2017 i njegov zreo, razvijen miris. Izdvajaju ga čvrst, moćan taninski ugriz na jeziku, puno telo, ali i živahnost, sa dugom završnicom punom crnog voća i začina.
Puno i potentno vino Lajver Signum Premium Bikaver 2019 veoma je sočno, impresivnog je balansa, mladih, ali baršunastih tanina i odlične svežine. Lajver Infinity Cuvee Selection 2015 je razvijeno, kompleksno i bogato vino – jednako bogato na nepcima, masivne strukture, ali sa dozom elegancije i izvrsnom svežinom.
Dom ovih vina je među mađarskim Seksardskim brdima, gde se na 26 hektara plantaža uzgaja 12 vrsta grožđa. Pogon za preradu i podrum ukopan je na do trideset metara dubine gde se oslanja na gravitacionu energiju i prirodni kapacitet skladištenja toplote, obezbeđujući najnežniju moguću obradu. Lajver je mlada i moderna vinarija koja je već pobrala više nacionalnih i internacionalnih priznanja.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: LAJVER

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije