Lajver vina
21.05.2021 Drink

Mađarska vinarija Lajver predstavila svoja vina u Srbiji

Mađarska vinarija Lajver predstavila je svoje vinske adute ljubiteljima vina u Srbiji, distributerima, somelijerima, vlasnicima restorana i medijima. U beogradskom hotelu Crystal, prezentovano je šest etiketa iz njihovog portfolija, različitih sorti grožđa koje se uzgaja među Seksardskim brdima. Prisutni su imali priliku da degustiraju pet crvenih i jedno belo vino, izabranih za ovu priliku.

Prezentacija vinarije Lajver je izazvala veliku pažnju

Vinska karta vinarije Lajver

Lajver Sound 2020 karakterišu svež miris, citrusi, limeta, zelena kajsija, zelena jabuka. Ovo, pomalo cvetno, lagano, vibrantno vino puno je CO2.
Lajver Kekfrankos 2018 prepoznatljivo je po aromama crne trešnje i šljivama koje dominiraju mirisom. Prisutna je i nežna cvetna nota ljubičice sa malo cimeta. Sočno, zaokruženo vino izvrsnih, svežih kiselina, umerenih tanina.
Aroma vina Lajver Cabernet Sauvignon 2018 zasniva se na mirisu mešavina crvenog i crnog voća, sitnih bobica, crvene ribizle, kupine i malo kasisa.
Lajver Frank 2017 karakteriše zreo, razvijen miris. Ovim vinom dominiraju džemasti karakter crnog voća, kupine i višnje u čokoladi, a zatim note kože i šumskog tla. Izdvajaju ga čvrst, moćan taninski ugriz na jeziku, puno telo, ali i živahnost, sa dugom završnicom punom crnog voća i začina.

Lajver vino sound

Lajver Sound

Lajver Signum Premium Bikaver 2019 prepoznaćete po aromama kupina, borovnica, šljiva, bibera, muskatnog oraha, kakaa i kvalitetne mlevene paprike kao dominantnoj noti na mirisu. Ovo puno i potentno vino, veoma je sočno, impresivnog je balansa, mladih, ali baršunastih tanina i odlične svežine.
Lajver Infinity Cuvee Selection 2015 je razvijeno, kompleksno i bogato vino. Temeljni voćni miris sa puno zrelog bobičastog voća i crvenog i crnog, ogrnut je plaštom slatkih začina, kafe u zrnu i nove kože. Jednako bogato na nepcima, masivne strukture, ali sa dozom elegancije i izvrsnom svežinom.

vinarija lajver

Andras Šloter, generalni direktor vinarije Lajver

Lajver je mlada i moderna vinarija

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što su naša vina dobila priliku da se predstave pred publikom u Srbiji. Iskreno se nadamo da će mlada i moderna vinarija kakva je Lajver, pronaći mesto na policama marketa, kao i u domovima ljubitelja vina širom zemlje“, izjavio je generalni direktor vinarije Lajver Andraš Šloter.

Igor Luković

Igor Luković

Sva vina su autentičan rezultat rada vinarije koja je nastala je u saradnji sa internacionalnim stručnjacima i koji uz pomoć savremene tehnologije koriste pun potencijal prirode ovih predela. Vinogradi vinarije Lajver prostiru se na 26 hektara plantaža, gde se uzgaja dvanaest sorti grožđa. Ova vina osvojila su brojna nacionalna i internacionalna priznanja. U Srbiji će u narednom periodu pojedine etikete zauzeti mesto u vinotekama i prodavnicama, nakon zaključenja ugovora za distribuciju.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: VINARIJA LAJVER

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije