07.12.2022 Drink

Novo! Neodvojivi čepovi na ambalaži Next sokova

Velika inovacija na ambalaži, čepovi koji ostaju pričvršćeni za flašu nakon otvaranja i kasnije tokom konzumacije, nakon uvođenja u nekim evropskim zemljama, od nedavno su dostupni i potrošačima u Srbiji.

Funkcionalnost i održivost

Coca-Cola sistem uveo je neodvojive čepove na Next sokovima u pakovanju od 0.33 l, dok će se u narednom periodu inovacija primeniti i na ostalim Next pakovanjima. Dve su ključne karakteristike ove inovacije na ambalaži: funkcionalnost i održivost. Neodvojivi čepovi se nakon konzumacije zatvaraju samo blagim pritiskom.

Nema rizika od curenja

Ovako zatvoreno pakovanje se može odložiti horizontalno u frižideru, jer novi zatvarač omogućava zatvaranje pakovanja bez rizika od curenja. Rešenje je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su svi bezbednosni standardi, naročito kada je reč o očuvanju kvaliteta i ukusa napitaka. Druga važna karakteristika je održivost, jer će čepovi ostati pričvršćeni za ambalažu, što sprečava da završe kao rasuti otpad i dodatno olakšava reciklažu ove vrste plastike. Od 2024. godine neodvojivi čepovi biće obavezni u celoj Evropskoj uniji, a u skladu sa Direktivom EU o plastici za jednokratnu upotrebu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: COCA COLA HBC SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije