rakija zarić šljiva
27.07.2021 Drink

Potvrđen kvalitet rakije Zarić sa još dve zlatne medalje

Proizvodni kapacitet Destilerije Zarić je oko milion litara godišnje. Kako su nam rekli, u rakiju stavljaju samo najkvalitetnije voće. Zarićeva Kraljica je jedina rakija sa geografskim poreklom, što znači da je šljiva od koje je prave najboljeg i doslednog stepena kvaliteta.

Zarić rakije asociraju na prirodu

Dobra rakija mora da bude bistra, a aroma voćke od koje je napravljena mora da dominira u ukusu. Dobra, prava šljivovica, kada se stavi na svetlo – na dnu čaše ima tamni krug. A da bi bila dobra, rakija mora da se čuva, odnosno da odleži, u kvalitetnom hrastovom buretu. Rakija koja je provela malo vremena u hrastovom buretu ima lake voćne note i note lekovitog bilja. Iz takvih rakija prosto izbija svežina trave i planinskog vazduha.
Što duže stoji u hrastovom buretu, rakija dobija gušću, kremastiju strukturu. U ukusu je moguće prepoznati na desetine aroma koje asociraju na prirodu. Stručnjaci iz Zarića kažu da te vrhunske rakije, pravljene sa pažnjom, znanjem i ljubavlju, veoma liče na karipske kvalitetne rumove ili viski iz planinskog dela Škotske.

kraljica rakija zarić 1

Kraljica, šljivovica odležala 7 godina u hrastovom buretu

Autohtone sorte šljiva u strogo kontolisanom procesu prerade iznedrile su ovu sjajnu rakiju. Njen buke podseća na najbolje francuske konjake. Konzumira se rashlađena ili umereno ugrejana.
Nagrade: Spirits Selection by Concours Mondial de Buxelles
2018 – zlatna medalja
2019 – zlatna medalja
Voće: šljiva požegača, trnovača i crvena ranka
Jačina alk. 42,0% vol.
Pakovanje: 0,7 l i 0,03 l

opsesija rakija zarić

Opsesija, rakija malinovača, odležala 3 godine

Ovo je luksuzna rakija vrhunskog kvaliteta izraženog ukusa i mirisa na plod maline, namenjena hedonistima. Konzumira se rashlađena na podrumskoj temperaturi. Proglašena za jednu od 15 najboljih rakija sveta. Objavljeno u novembru 2018. u francuskom časopisu Les Meilleures eaux-de-vie de fruit au monde. 
Voće: malina vilamet
Jačina alk. 40,0% vol.
Pakovanje: 0,7 l i 0,03 l

Slike alkohol

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ZARIĆ RAKIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije