Food Vision dodela nagrada
24.11.2023 Food

Dodela nagrada Food Vision festivala 2023

Dodelom nagrada Food Vision festivala, zvanično je zatvoren ovogodišnji sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, održanog pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije

Food Vision festival uključio je takmičarski program profesionalnih kuvara

Finalistima i pobednicima u četiri kategorije nagrade je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. U kategoriji Best Young Chef prvo mesto osvojila je Milica Petrušić, drugo Saveta Bikić, a treće Marko Lazarević. U kategoriji Best Restaurant prvo mesto dodeljeno je restoranu GIG, drugo – Bullger Bar-u, a treće, restoranu Magellan.

Food Vision slavlje pobednika

Best Chef Food Vision by Open Balkan je Mladen Pršić

Visoka poslovna škola Leskovac odnela je pobedu u kategoriji Best Young Chef Team, dok su drugo i treće mesto zauzele Ekonomsko-trgovinska škola Smederevo i Junior Chef Club. U kategoriju Best Chef Food Vision by Open Balkan pobednik je Mladen Pršić. Drugo mesto osvojio je Jovan Tomović, dok je trećeplasirani Mihajlo Savić.

Food Vision Jovana i Miki

Cafe Bar & Restoran na Wine Vision

Specijalne nagrade, koje je uručio Tomaž Kavčić, dobio je restoran Koncept iz Severne Makedonije za predstavljanje nacionalne gastronomije, kao i Food Lab Atelje iz Republike Albanije za gastronomsku viziju Otvorenog Balkana. Takođe, po izboru sudija, mladi kuvar Saveta Bikić svojila je mogućnost da pohađa dodatnu obuku u Michelin restoranu Dvorac Zemono. U revijalnom delu, učešće su uzeli i Jovana Ljubišić i Miodrag Aleksić i osvetlali obraz naše redakcije i pokazali da se osim u pisanju, odlično snalaze i u pripremanju jela.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: TANJUG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije