28.11.2022 Hoteli

Aranđelovački hotel Šumadija postaje lepotica! (FOTO)

Aranđelovački hotel Šumadija biće rekonstruisan, modernizovan, a očekuje se i proširenje kapaciteta.

Hotel Šumadija je kulturno dobro na listi Zavoda za zaštitu spomeniku kulture Republike Srbije

Aranđelovački hotel Šumadija bi mogao da dobije novo ruho, najavile su lokalne vlasti. Hotel koji je izgrađen tridesetih godina prošlog veka, a zatim proglašen za kulturno dobro na listi Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije, imaće 196 soba sa aktraktivnim pratećim sadržajima. Devastirani objekti van funkcije i neadekvatnog izgleda u odnosu na okruženje tenutno prate ovu uvelu lepoticu, te bi rekonstruisan i proširen hotel i te kako imao šta da ponudi posetiocima. Reč je o projektu čiji je investitor Bukovička banja Stublina doo Aranđelovac, a obrađivač Atelje AL doo iz Vrnjačke Banje.

Kako bi objekat mogao da odgovori na zahteve savremenog tržišta planirano je proširenje spavaćeg bloka postojećeg hotela sa 67 soba i 129 soba koje će se nalaziti dograđenom objektu, kongresnim centrom, wellness i spa sadržajim koji ukratko predstavljaju funkcionalnu organizaciju budućeg kompleksa čija kategorizacija predviđa četiri zvezdice.

Glavni ulaz u objekat nalaziće se pri postojećem ulazu, s tim da je planirano proširenje nadstrešnice kako bi se kolima omogućio natkriven pristup hotelu. Pored toga, planirano je pretvaranje poslednje etaže u sprat koji bi savremenom intrepretacijom kosog krova i badža bio uklopljen u formu samog objekta. Postojeći objekat hotela Šumadija prostorno će biti uređen tako da će se na nivou prizemlja nalaziti hol sa á la carte restoranom (100 mesta) i aperitiv bar, a na nivou prvog, drugog i povučenog sprata nalaziće se spavaće sobe sa “room service” prostorijama.

Pored povećanja smeštajnih kapaciteta koji će se nalaziti na višim etažama, u dograđenom objektu predviđeni su: otvoreni i zatvoreni bazen sa spa i wellness centrom, sale za sastanke različitog kapaciteta, podzemna garaža na nivou suterena i podruma sa prostorom za iznajmljivanje bicikala, zatim mala kuglana i teretana što bi zaokružilo kompletnu ponudu hotela.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: EKAPIJA

FOTO: URBANISTIČKI PROJEKAT / ATELJE AL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije