Hotel Slavija panorama noću
07.10.2023 Hoteli

Hotel Slavija se prodaje, pogledajte ko može da bude kupac

Hotel Slavija nije uspeo da reši svoje finansijske probleme, iako su sobe izdavali i za mesečni zakup.

Hotel Slavija na prodaju, očekuje se dobra cena

Početna cena za sve tri stare zgrade koje se nalaze na centralnom gradskom trgu je 24,9 miliona evra, prenosi RTS. Brojni simboli našeg glavnog grada kao što su kula Geneks, Sava centar, Beograđanka i zgrada Bigz-a su već privatizovane, a na tom spisku bi se uskoro mogao naći i hotel Slavija. Naime, ministarstvo finansija je raspisalo  javni poziv za prodaju hotela, koji je 100 odsto u vlasništvu države. Zainteresovani mogu da se prijave do 24. novembra, a to mogu da budu firme koje su prošle godine ostvarile poslovni prihod od najmanje 50 miliona evra, investicioni fondovi sa aktivom od 250 miliona evra i fizička lica koja imaju najmanje 25 miliona evra, jer se iznos mora isplatiti odjednom. Koliko je cena realna, znaće se kada stignu ponude, ako ih uopšte bude.
„Očekujemo da se postigne dobra cena i da dođe do kupaca, koji će omogućiti da se nastavi rad u hotelu, poručuje Veselin Jovićević, direktor hotela Slavija.

Hotel Slavija Panorama

Hotel Slavija je srušen u aprilskom bombardovanju, a novi je sagrađen 1962. godine

Prvi hotel Slavija izgrađen je između 1882. i 1888. godine. U to vreme, bila je to daleka močvarna periferija, obrasla trskom. Tridesetih godina prošlog veka u Slaviji su priređivane operete, održavane svadbe, balovi i politički skupovi. Hotel je srušen u aprilskom bombardovanju 1941. godine, a novi je sagrađen je 1962, a renoviran 1989. godine.
„Hotel ima oko 30.000 kvadrata i oko šeststo soba. Očekujemo da nastavi uspešan rad, kao i proteklih dvadeset godina. Uvek je poslovao pozitivno. Nema problema sa likvidnošću. Radnici su redovno primali plate, očekujemo da se tako nastavi, s tim što bi plate mogle da budu i više“, kaže Jovićević.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: RTS

FOTO: HOTEL SLAVIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.