18.04.2023 Hoteli

U planu je prodaja hotela Caričin Grad

Nakon najave da bi arheološko nalazište Caričin grad izgradnjom puta preko Radan planine trebalo da postane jedan od mnogobrojnih turističkih centara juga Srbije, predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović potvrdio je, za Južne Vesti informaciju da je u planu prodaja hotela Caričin grad, a sve sa ciljem da potencijalnim turistima bude omogućen smeštaj.

Caričin Grad će povratiti stari sjaj

Nekada jedan od najelitnih hotela na jugu već godinama stoji prazan i čeka prodaju, a nakon što je još 2021. godina on ustupljen Republičkoj direkciji za imovini kako bi bila procenjena njegova vrednost, na poslednjoj sednici Skupštine prvi čovek Lebana rekao je da je veliki broj investitora zaitnteresovan za kupovinu hotela u centru te varošice.
„Vlada Srbije dala je saglasnost u četvrtak Republičkoj direkciji za imovini da oglasi prodaju hotela Caričin grad. Očekujemo da uskoro bude raspisan konkurs, preko sredstava javnog informisanja ćemo uputiti i zvaničan poziv, s obzirom na to da znamo da je zainteresovan veliki broj investitora. To će biti još jedna značajna stvar koju smo uradili uz pomoć Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, rekao je Bogdanović.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: JUŽNE VESTI

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije