Hawker Chan Singapur
09.03.2021 Restoran

200 dinara za jelo u restoranu sa Mišlenovom zvezdicom

Kad god se spomene Mišlenova zvezdica, nehotice osetim kako mi je novčanik u zadnjem džepu pantalona sve tanji i tanji. Međutim, ne moraju svi obroci sa zvezdicom koštati mesečnu kiriju, a najjeftinije jelo na svetu u objektu sa Mišlenovom zvezdicom možete probati u Singapuru.
Radi se o skromnom jelu od piletine i soje, a možete je dobiti u street food restoranu Havker Chan’s u kineskoj četvrti ovog megalopolisa. Ok, teško da se može govoriti o restoranu, već se radi o fast food hrani za poneti.
Chan Hong Meng je 2009. godine otvorio ovu tezgu, da, tezga je najbolji izraz, nudeći pileći pirinač i nudle sa sojom. Od tada se nije mnogo toga promenilo, osim što je lokalu nadenuo novo ime i sada ga možete potražiti pod firmom Havker Chan’s, plus na još dve lokacije u Singapuru.
Red ispred tezge je uobičajena stvar, ali brzo se kreće. Hit na jelovniku je pileći pirinač sa sojom i košta oko 200 dinara. Piletina je marinirana u sojinom sosu i desetak različitih biljaka i servira se sa sotiranom sojom. Piletina je, po rečima onih koji su je probali, neverovatno nežna i sočna, a sos ima bogat, ali vešto izbalansiran ukus.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije