
Ljudi kao kapital: Kako Hotel Bristol gradi svoj employer brand
U vremenu kada hotelska industrija postaje sve konkurentnija, a borba za kvalitetne kadrove intenzivnija, strateški pristup upravljanju ljudskim re...
pročitaj jošUgostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnosti da se ispune, pa i nadmaše, očekivanja gostiju, svi akteri – od vlasnika do kuvara i menadžera – moraju pažljivo pratiti promene u navikama gosta, razvoj tehnologije, tržišne poremećaje i žestoku konkurenciju.
Danas, kada je globalna situacija posebno zahtevna, izazovi pred srpskim restoranima su još izraženiji. Biće neophodno stalno prilagođavati ponudu – od jelovnika do cena – kako bi se odgovorilo na promenljive želje gostiju i održala finansijska održivost. Pored toga, dodatni pritisak predstavlja i sve izraženiji nedostatak radne snage, posebno u letnjim mesecima, kada veliki broj zaposlenih odlazi na sezonski rad u Crnu Goru i Hrvatsku.
Upravljanje ljudskim resursima, fleksibilnost u ponudi i pažljivo osluškivanje potreba tržišta i dalje su ključni faktori uspeha za one koji žele da opstanu i rastu u ovom dinamičnom okruženju.
Bili smo na, novom, obogaćenom doručku u hotelu Moskva, uverili se u raskošni meni restorana Zornića kuća, a i shvatili zašto se Nemanja Janković vratio u svoj rodni kraj i pokrenuo Kremna koncept u okviru kojeg radi restoran Radgost.
Predstavljamo vam nove projekte Damira Karpuzija, Stefana i Sare Živković i Vanje Puškara. Damir je ostvario svoj san i otvorio prvi objekat koji je u njegovom vlasništu – Pizzeriu di Karpuzi, a chef Stefan Živković i njegova Koordinata, pored Zemunske pijace, imaju novu adresu u hotelu Beograd. Rodonačelnik Nove Balkanske Kuhinje, chef Vanja Puškar je restoran Tisu transformisao u kafanu Dragoljub.
Ekskluzivno iz San Dijega, javio nam se chef Dušan Todić i pričao o novom restoranu Lilo. Stevan Aleksić nam je otkrio šta je bila glavna inspiracija za restoran Gradska pečenjara Hrastovina, a chefovi Ivan Tasić i Nikola Šorak i sommelier Petar Prokić su nam svojim prolećnim menijem restorana Salon 1905 i vinskim uparivanjem priredili neverovatan gastronomski užitak.
Chef Miloš Mirjanić iz Dubaija nam je otkrio kako priprema divljeg turbota u slanom testu, a donosimo vam ii priču o profesionalnom putu chefa Đorđa Dragomira koji traje već više od 18. godina.
Posetili smo novootvorenu vinoteku Grand Crew, master barista Boris Pantelić nam je istakao sve benefite Cremoso latte mleka, a iz vinarije Čoka donosimo novitete koji su pripremili za ovu sezonu.
Priču ovog broja zaokružujemo sa još jednim biserom tradicionalnog srpskog ugostiteljstva. Naš prijatelj i kolumnista Hadži Jovan Mrđenović je posetio Kafanu pod lozom koja u potpunosti pokazuje koliko je kafana kao institucija lekovita i da velikoj većini ljudi predstavlja sentimentalno utočište. I tako će biti doveka
Za sve zainteresovane, kao i uvek novi broj magazina možete pročitati NA LINKU OVDE i skinuti u PDF formatu
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj još