noma rene
20.09.2021 Restoran

Noma (napokon) dobila svoju treću Mišlenovu zvezdicu!

Nakon više od 10 godina rada sa dve zvezdice, Noma je napokon dobila i zasluženu treću.

Noma je četiri puta proglašena najboljim restoranom na svetu

Danski restoran Noma važi za jedan od najpoznatijih restorana na svetu. Šef Rene Redžepi je kroz godine kuvanja u Nomi osmislio brojne projekte, a gastronomskom svetu predstavio brojne koncepte i stvorio nezaboravna jela.
Noma je četiri puta proglašena za najbolji restoran na svetu, a Redžepi je tokom godina postao sinonim za inovacije, ali i mentorstvo mnogobrojnim mladim i uspešnim šefovima današnjice. Noma je skoro deceniju i po bila restoran sa dve Mišlenove zvezdice, a nedavno se to napokon promenilo. Gastronomski svet je napokon odahnuo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma)

Rene Redžepi je obezbedio svoje mesto u istoriji gastronomije

Valja podsetiti kako je Redžepi i za vreme pandemije pokrenuo novi projekat, Pop-Up sa burgerima iz nordijske kuhinje, a uz to, sa svojim timom je sve vreme radio na jelima s kojima će, nakon lokdauna u Danskoj, otvoriti svoj spektakularni restoran. Noma je, naime, poznata po inovativnosti, svojoj laboratoriji i farmi na kojoj se od 2018. godine nalazi te održivom pogledu na gastronomiju i maksimalnom korišćenju  sezonskih namirnica.
Nakon ovog priznanja jasno je da je šef Rene Redžepi već sada obezbedio svoje mesto u istoriji gastronomije kao jedan od najkreativnijih šefova svih vremena. Baš zbog toga, neverovatna je činjenica da je Nomi tek sada dodeljena ta dugo očekivana treća Mišlenova zvezdica.

noma restoran

„Mislili smo da se nikada neće desiti“

„Jako sam iznenađen, osećam nešto što nikada pre nisam osećao. Ne znam kako to opisati. Jako, jako, jako sam iznenađen. Srećan sam što je ovde sa mnom i deo mog tima. Imali smo dve zvezdice od, čini mi se 2007. godine, to je 14 godina čekanja, ali imali smo strpljenja. U jednom trenutku mislili smo da se nikada neće dogoditi“, rekao je šef Rene Redžepi nakon dodele održane u koncertnoj dvorani Stavanger u Norveškoj.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GETTY IMAGES I INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije