Novi uspeh ubojitog trojca: Njihov autentični kulinarski izraz pokreće Thyme filozofija
Novi Thyme na Banovom brdu, treći je lokal u okviru mlade i talentovane Thyme ekipe. Nakon uspeha Thyme StreetCusine & Cocktails u centru Beogr...
pročitaj jošChef Mario Mandarić otvara restoran u Beogradu, vest je koja je obradovala sve iskrene ljubitelje regionalne gastronomije.
Ovaj ekscentrični chef je krajem prošle godine preuzeo kuhinju restorana Noel u Zagrebu koji ponosno i više nego zasluženo nosi jednu Michelinovu zvezdicu.
„Kada sam preuzeo kuhinju Noela, društvene mreže su bile pune negativnih komentara. ‘Noel propada’, ‘ovo je kraj Noela’, a neki su čak pisali tekstove kako u Zagrebu više ne postoji fine dining restoran. Ukratko, skoro pa niko nije verovao ni u mene, ni u moj tim. Šokovi su se nastavili i kada je izašla vest da sam sa svojim partnerima kupio Noel pre pet meseci. Pisalo se i govorilo sve i svašta, ne znajući da sam ja osoba koja je spasila Noel od zatvaranja“, napisao je na svom instagram nalogu chef Mandarić, koji je nedavno najavio otvaranje novog brunch restorana u centru Zagreba.
Novo iznenađenje je ubrzo usledilo. Naime, chef Mandarić je za portal Dobra Hrana otkrio kako otvara restoran u Beogradu. Kako je rekao, u projektu učestvuje veliki broj ljudi, restoran će imati 40 sedećih mesta, otvorenu kuhinju, a zauzimaće površinu od 400 kvadrata.
„Jako sam uzbuđen zbog otvaranja ovog restorana, jer iako je Noel moj dom i moj centar, ovo je restoran kojem sam sam birao dizajn i u potpunosti dizajnirao kuhinju, pa me raduje videti kako sve te ideje sa papira iz dana u dan postaju stvarnost“, rekao je Mario za Dobru hranu i dodao kako je trenutno u fazi potrage za osobljem i pregovaranja sa lokalnim farmerima koji svoje proizvode uzgajaju u okolini Beograda.
Slične teme:
Chef David Skoko šokirao Rovinj: „Sve što radimo je krivo, ovo je katastrofa!“
Hrvatska po prvi put dobila restoran sa dve Michelinove zvezdice
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Svako ko je b...
pročitaj jošRestoran Kioku, smešten na krovu hotela Raffles London u kompleksu The OWO, predstavlja najnoviji dodatak ekskluzivnoj ponudi restorana ovog presti...
pročitaj jošŽarko leto lagano odmiče. Vratio sam se sa još jednog božanstvenog letovanja iz uvek drage Grčke. Premda meni odmor počinje onog trena kad izađem n...
pročitaj još