Vojo Vuksanović Bela Reka
31.03.2021 Restoran

Vojo Vuksanović menadžer restorana Bela Reka o trenutnoj situaciji u ugostiteljstvu

Upitali smo predstavnike 6 beogradskih restorana koji su po anketi našeg portala najveći favoriti za dobijanje Mišlenove zvezdice, šta bi za njihov objekat značilo to priznanje. Iskoristili smo priliku da saznamo nešto i o njihovim trenutnim aktivnostima u novonastaloj situaciji sa kojom živimo već godinu dana. Narednih dana ćete moći pročitati šta su oni rekli. S obzirom da ne favorizujemo nijedan od restorana, njihova mišljenja ćemo objavljivati po azbučnom redu, te je prvi u nizu odgovorio menadžer restorana Bela Reka, Vojo Vuksanović. Da napomenemo, anketa je rađena pre najnovijih mera, koje će, nadamo se, uskoro biti daleko pozitivnije po HoReCa sektor.

Bela Reka enterijer

„Kreativnost naših kuvara je dostojna izazovu inovativnosti u nacionalnoj kuhinji”

Šta bi za vaš restoran značilo dobijanje Mišlenove zvezdice?
To bi nas pozicioniralo na turističku mapu regiona. To se dešavalo sa svim restoranima koji su se našli u Mišlenovom vodiču. Za nas bi to bilo i veliko priznanje za trud koji smo uložili ove tri godine, koliko postojimo, i potvrda celom timu da smo prepoznali kojim pravcem treba ići. Kad je inovativnost u nacionalnoj kuhinji u pitanju, izazovi su veći zato što nam je sužen manevarski prostor. Tu nastupa kreativnost naših kuvara, odnosno svih nas.
Kakve ste promene uveli tokom rada u pandemijskom režimu i da li ste zadovoljni reakcijom gostiju?
Što se tiče pandemije i mera koje smo preduzeli, reakcije gostiju su očekivano pozitivne. U našim restoranima higijena je uvek bila na visokom nivou, tako da osim maski i eventualno dezobarijere, sve ostale sanitarno-higijenske mere smo koristili i pre pandemije. Radno vreme se uvek pojavljuje kao problem, ali moram izraziti zadovoljstvo što su nas gosti ispoštovali i prilagodili se merama. Nadamo se da će se sve što pre vratiti u normalu.

Bela Reka meni

Kako bi država još mogla pomoći ugostiteljskom sektoru?
To je možda i najkompleksnije pitanje. Industrija zabave, noćni klubovi i event industrija u mnogo su većem problemu od nas. Mislim da se dobar deo restorana snašao i prilagodio situaciji. Verovatno je da će se posledice pandemije na ugostiteljstvo osetiti i u narednom periodu. Država je uradila koliko je mogla, kada je pomoć u pitanju. Naravno da sa naše tačke gledišta uvek može više, ali treba biti realan. Videćemo da li će se neki reprogrami kredita odobravati u ovoj godini i najvažnije je dokad će sve ovo trajati.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: BELA REKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije