Pica picerija flert
24.10.2021 Restoran

Flert Bakery, kulturna baština Italije na stolu

Na dobrom starom mestu vrata je gostima otvorio Flert koji se može pohvaliti činjenicom da je član AGTI (Associazione Grani Tradizionali Italiani) u Srbiji. Prostor je podređen gostima, udoban je i komforan. Meni obiluje finim selektovanim jelima i desertima dok je posebna pažnja posvećena spravljanju pizze.

2 picerija Flert

„Koristimo isključivo 00 brašno“

Damir Dača Karpuzi, šef kuhinje, instruktor Pizza Napoletana i predstavnik Accademia del Grano ističe da restoran ima za cilj očuvanje umetnosti u pravljenju pice i dodaje:

Pica picerija flert 4

 “Najvažniji sastojak pizze je brašno. Najbolje brašno, koje ujedno i mi koristimo, je ’00’, najfinije mleveno brašno, u čijoj proizvodnji se zrnevlje meša pre mlevenja u mlinu kako bi se dobio najbolji kvalitet. Podjednako važan sastojak je i umeće majstora. Možete imati najbolje testo ali majstor je taj koji mu daje kvalitet. Od jednog testa, 100 majstora će napraviti 100 različitih pizza. Ističem da je to bitno jer za uživanje u pizzi važan je i sam duh konzumenata. Napolitanci jedu pizzu iz zabave. Shvatili smo da se u Srbiji na veoma sličan način konzumira pizza kao u Italiji. Ona ovde nije samo hrana, ona je razlog za druženje, okupljanje. Pizza je jedno od najpoznatijih jela na svetu i jedan od najprepoznatljivijih simbola Italije. Napuljska pizza je jedini tip italijanske pizze koji je prepoznat na nacionalnom i evropskom nivou i trenutno traje proces prikupljanja potpisa kako bi se napuljska pizza proglasila ‘kulturnom baštinom’”, zaključuje Damir.
Na posetiocima samo ostaje da uživaju u autentičnim ukusima Italije.

pica majstor picerija flert

Flert

Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 64, Novi Beograd
Telefon: 063/3-000-77
Radno vreme: 07-30h – 00h
Instagram: flert.nbg

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: FLERT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije