26.10.2020 Trendovi

Ruzmarin na trpezu donosi miris Mediterana

Mediteran nije samo geografsko obeležje na karti sveta već i stil života. Mediteranska ishrana je zdrava i izbalansirana, ipak – nije najvažnije samo šta jedete već i kako jedete. A obroci predstavljaju svojevrstan ritual koji se ponavlja nekoliko puta u toku dana.

Inspirisani uzbudljivim aromama Mediterana, svežim namirnicama i ljubavlju prema gostoprimstvu, restoran je ime pritom dobio pažljivim odabirom – verujući u jaku simboliku koju sa sobom ono nosi. Ruzmarin je starinski simbol ljubavi i vernosti.
Restoran predstavlja gastronomsku oazu u poslovnom centru grada, skladnog je i prijatnog ambijenta, i ušuškan između ulica 27. marta i Starine Novaka – nudi beg od gradske vreve i pruža mediteranski užitak, bilo da gosti uživaju u morskim plodovima, mesu ili vegetarijanskim jelima.

„Trudimo se da naš kvalitet govori umesto nas“, parola je šefa kuhinje Nikole Vučkovića, koji je dobro poznato ime u svetu kulinarstva. Jelovnik Ruzmarina baziran je na svežim namirnicama, a domaći proizvodi su već pronašli put i do najzahtevnijih sladokusaca.

Ručno pravljeni kolačići za kafu i čaj, fokaccie po specijalnoj recepturi šefa kuhinje i neizostavni deserti – samo su neke od stvari koje se svakodnevno pripremaju. Ponudu specijaliteta prati selekcija od 45 vinskih etiketa, kako iz Srbije i regiona, tako i iz „Starog sveta“. Neizostavni kokteli su, takođe, u ponudi, a osoblje se potrudilo da ponudu začini i domaćim ledenim čajevima.

Ruzmarin

Adresa: Dalmatinska 28, Beograd
Telefon: 011/45-34-400, 069/111-6000
Radno vreme: od 9 h do ponoći
Web: restoranruzmarin.rs

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: RUZMARIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije