Od 5. do 14. maja! Bavarin, dubrovački street food festival
Idealan majski odmor u suncem okupanom Dubrovniku ne smete da propustite u vreme kada se tamo, drugu godinu zaredom, održava BAVARIN – dubrovački s...
pročitaj jošIdealan majski odmor u suncem okupanom Dubrovniku ne smete da propustite u vreme kada se tamo, drugu godinu zaredom, održava BAVARIN – dubrovački s...
pročitaj jošU trenutku kada su u novembru 2020. u jednom od lokala na Zemunskoj pijaci Stefan Živković i Sara Biočanin postavili tablu sa natpisom Koordinata S...
pročitaj jošTuristička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas pozivaju na otvaranje turističke sezone u Skadarliji koje ć...
pročitaj jošJedna od najprestižnijih svetskih asocijacija u industriji kafe, Specialty Coffee Association, sertifikovala je prostor 24/7 Experience Centre komp...
pročitaj jošGlavna tema u gastronomskim krugovima je i dalje svečana promocija srpskog izdanja vodiča Gault & Millau za 2023. godinu. Ovom prilikom dodelje...
pročitaj jošSvečana promocija drugog izdanja gastronomskog vodiča Gault & Millau Srbija 2023. održana je u utorak, 25.04.2023. godine, u Kristalnoj dvorani...
pročitaj jošSoja sos nastaje fermentacijom zrna soje, žitarica, vodenog rastvora i plemenitih plesni, a njegova upotreba je odavno prevazišla okvire azijske ku...
pročitaj jošAlessandro Pribaz i Umberto Barucca, vlasnici pizzerije Mangiafuoco u Trstu, predstavili su prvu talijansku pizzu sa insektima. Pizza Grillo Sparla...
pročitaj jošMiloš Mirjanić je na putovanju po Kini doživeo gastronomsko prosvetljenje i odlučio da kuvanje bude njegov poziv. Avanturistički duh ga odvodi u Lo...
pročitaj jošVlada Divljan je bio jedan od najvažnijih i najtalentovanijih muzičara u regionu. Osnivač je Idola, jednog od najuticajnijih jugoslovenskih novota...
pročitaj jošDve osobe su poginule, a deset ih je ranjeno u nesreći koju je u jednom madridskom restoranu izazvao konobar kad je flambirao pizzu, javlja El Pais...
pročitaj jošOd najboljih plantaža i odabira zrna, do procesa sporog pečenja kojim se kreira neponovljiva aroma, svaki korak u stvaranju ove kafe je jedinstveno...
pročitaj jošGotovo da nema posla koji nije stresan, a u istraživanju koje je trajalo punih 17 godina, kojim je obuhvaćeno 136.000 ispitanika različitih profila...
pročitaj jošSrpskih kafana i restorana ima praktično u svakom kutku planete gde ima naših iseljenika. Veći deo ugostiteljske dijaspore je okrenut našim ljudima...
pročitaj jošWorld’s 50 Best Restaurants proglasio je Elenu Reygadas najboljim ženskim chefom na svetu za 2023. godinu. Reygadas istražuje bioraznolikost Meksi...
pročitaj jošDavne 1953. godine u Staroj Pazovi, Veselin Stamevski sa svojom suprugom otvara malu komšijsku pekaru. Tada nije mogao ni sanjati da će nakon 66 go...
pročitaj jošNa upravo održanom Weekend Food Festivalu u Rovinju najpoznatiji hrvatski chef David Skoko je, bez dlake na jeziku, govorio o trenutnoj situaciji n...
pročitaj jošNakon najave da bi arheološko nalazište Caričin grad izgradnjom puta preko Radan planine trebalo da postane jedan od mnogobrojnih turističkih centa...
pročitaj još