Wine Vision Italijani

Vinitaly i italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ITA/ICE) u Beograd doveli najbolje italijanske vinare

Svečano otvoren sajam “Wine Vision by Open Balkan”

Danas je na Beogradskom sajmu svečano otvoren najveći sajam vina u jugoistočnoj Evropi – “Wine Vision by open Balkan“, i u naredna tri dana u Beogradu će se piti i najbolja italijanska vina iz svih krajeva ove prelepe zemlje. Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ICE/ITA) u Srbiji u saradnji sa predstavnicima najvećeg svetske smotre vina Vinitaly i sajmom Veronafiere, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, u Beograd su doveli više od 50 najpoznatijih italijanskih firmi iz sektora vinske industrije.

Wine Vision Direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska

Direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska

Direktor ICE kancelarije u Beogradu, Antonio Ventreska, istakao je da je glavni cilj da se na ovom sajmu ostvare ozbiljni i dugoročni partnerski odnosi.
„U protekle dve i po godine uvoz iz Italije u Srbiju je u stalnom porastu. Mi smo od 3,7 miliona evra u 2020, stigli do 5,6 miliona evra u prvih sedam meseci ove godine. Čak smo pretekli i Crnu Goru, te smo sada na drugom mestu iza Severne Makedonije kao glavni uvoznik u Srbiji“, rekao je Ventreska.
„Srpski potrošači značajno cene kvalitetna vina, pa je i cena italijanskih vina porasla za 30 odsto, tako da srednja cena po flaši vina iznosi 5,6 evra. Ono što Agencija planira je da nastavi ovim putem, jer je za nas Srbija centar balkanskog tržišta, čemu svedoči i ovaj sajam. Nameravamo da nadalje razvijamo trgovinske odnose i da doprinesemo trendu rasta kojem svedočimo“, naglasio je direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska.

„Italija je glavni snabdevač vina iz EU“

Simboličnim presecanjem vrpce u bojama italijanske zastave, na institucionalnom štandu Agencije ITA, predsednik regije Veneto Luka Zaja, ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska, generalni direktor Veronafiere-a Mauricio Daneze i komercijalni direktor Raul Barbieri svečano su otvorili kolektivnu izložbu italijanskih proizvođača vina u Hali 2C Beogradskog sajma.
Generalni direktor Veronafiere-a, Mauricio Daneze, istakao je da je želja Italije da nastavi da razvija vinski biznis na Balkanu i u Istočnoj Evropi.
„Italija je glavni snabdevač vina iz EU, i to je važan rezultat koji se može iskoristiti za ciljano pozicioniranje i prodor, kao i za privlačenje kupaca i promociju učešća na Vinitaly 2024“, objasnio je Daneze.

Wine Vision Italijani

Direktor ICE kancelarije u Beogradu Antonio Ventreska, generalni direktor Veronafiere-a Mauricio Daneze, predsednik regije Veneto Luka Zaja i ambasador Italije u Beogradu Luka Gori

Vrhunski italijanski proizvođači, na više od 1.000 m2, predstavljaju visokokvalitena vina

Tokom trajanja Sajma održavaju se i brojni B2B susreti u Hali 3 Beogradskog sajma, sa željom da se između italijanskih proizvođača i srpskih uvoznika i distributera započne nova ili proširi već postojeća plodonosna saradnja. Na B2B susretima učestvuje i više od 20 stranih delegata iz zemalja regiona, koji su u organizaciji kancelarija Agencije ITA i Vlade Srbije u poseti ovoj manifestaciji.
Danas, prvog dana Sajma, na štandu ITA organizovana su dva master class-a za stručnu javnost pod vođstvom Udruženja somelijera Srbije gde su se degustirala vina iz Veneta, Pijemonta i Lombardije, dok će drugog dana Sajma na još dva master class-a biti degustirana vina iz Veneta, Furlanije-Julijske krajine, Centralne i Južne Italije.
Posetioci će do nedelje, 19. novembra do 18 sati, imati jedinstvenu priliku da osete pravi duh Italije. Vrhunski italijanski proizvođači, na više od 1.000 m2, predstavljaju visokokvalitena vina, a među njima su i autohtone vrste: Turbiano, Nebbiolo, Pecorino, Verdicchio, Primitivo, Amarone, Susumaniello i Glera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije