
Formiranje desertne karte – poslastice prate koncept restorana
Šef Milica Aleksić u razgovoru za magazin i portal Cafe Bar & Restoran otkriva da su sredstva ponude pored koncepta, uslovljena kapacitetom, ob...
pročitaj jošŠef Milica Aleksić u razgovoru za magazin i portal Cafe Bar & Restoran otkriva da su sredstva ponude pored koncepta, uslovljena kapacitetom, ob...
pročitaj jošNa pitanje prijatelja iz Novog Sada koji se interesovao za restoran JaM rekoh mu da zamisli ukusno dekorisan bistro na granici Italije i Francuske....
pročitaj jošExecutive Pastry Chef hotela Gorski na Kopaoniku, otkriva kako se zbog bakine crepajačke torte zaljubio u poslastičarstvo i kako je u svojim desert...
pročitaj jošPrateći kretanja na globalnoj poslastičarskoj sceni i rad internacionalnih poslastičara, shvatili smo da je u Srbiji zaista potrebno pomeriti grani...
pročitaj jošJelo od paste koje je ponos Rima i regije Lacio je postalo predmet rasprave u gastronomskim krugovima. jedni se grčevito bore za originalni recept,...
pročitaj jošLjubav Italijana prema viskiju je počela krajem pedesetih godina prošlog veka. Danas se na čizmi nalaze neke od najznačajnijih kolekcija i nezavisn...
pročitaj jošAmaro Montenegro – Italijanski broj jedan vrhunski amaro – danas najavljuje datum srpskog finala The Vero Bartender, za vreme kojeg će se finalisti...
pročitaj jošUmetnost miksovanja alkohola i drugih pića staro je koliko i čovečanstvo. Kokteli, kakve danas poznajemo, potiču iz Severne Amerike, gde se u mnogo...
pročitaj jošSlavni španski šef Angel Leon do krajnjih granica koristi sve što more krije i nudi. Ovaj takozvani Chef Del Mare je neumorni istraživač morskih du...
pročitaj jošIvan Paunović, vlasnik male pivare Paunović otkriva kako je ljubav prema pivu postala životni poziv. Četrdesetih godina prošlog veka američki pivar...
pročitaj jošNeoplanta je prva i jedina mesna industrija u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPP...
pročitaj jošNakon više od deset godina rada po svetskim restoranima sa michelinom zvezdicama, chef Dušan Todić se vratio u restoran hotela Square Nine gde besk...
pročitaj jošSuprotno svim očekivanjima barske industrije, alkoholna verzija slavnog mocktaila Shirley Temple osvaja svet. Shirley Temple je najpoznatiji bezal...
pročitaj jošNovi jelovnik prestižnog restorana Enso se temelji na raznovrsnim mesnim osnovama, ali su se šefovi Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković poigrali barb...
pročitaj jošPosle 30 godina života u Toskani, ljubav prema Tisi je presudila i Angela Farkaš je zamenila Sijenu za rodno Bačko Gradište. Ali, i dalje je u Lepo...
pročitaj jošNakon prezentacije Luftbremzer džina poznatim beogradskim barmenima i Udruženju barmena u koktel baru „Bar Central“, zaključeno je da je srpska bar...
pročitaj jošNovo mesto u gradu koje nudi potpuno drugačiji užitak i komfor u odnosu na sve što je Beograd do sada imao da ponudi. Deseti sprat hotela Preziden...
pročitaj jošDa li vam je Italija prva pomisao kada neko kaže goveđi odrezak? Naravno da nije. Ipak, kada se dohvate dobrog parčeta govedine, Italijani znaju št...
pročitaj još