
Bartender Zoran Budimirović priprema: Brankoni, koktel sa rakijom
Čitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak...
pročitaj jošProšlog vikenda u prostoru „Beogradske destilerije“ i „Barrel house“ restorana, uspešno je održan drugi po redu „Belgrade Bar Show“.
Željko Udovičić iz Kragujevca
Posetioci su imali priliku da degustiraju više desetina kvalitetnih destilata, kao i da prisustvuju zanimljivim radionicama.
U okviru festivala, održano je i takmičenje u pripremi koktela sa „Branko rakijom“ od dunje, pod nazivom „Rakia connecting people“.
Zoran Budisavljević iz Novog Sada
Da rakija zaista povezuje ljude, pokazao je veliki odziv takmičara iz celog regiona, kao i brojni žiri – degustacioni, tehnički i medijski, koji je jednoglasno izabrao pobednike.
Lovro Vetrih iz Slovenije
Prvo mesto je osvojio Ruslan Hubijev iz Rusije, sa koktelom „Sokolovo oko“, drugo mesto je pripalo Lovro Vetrihu iz Slovenije za koktel „Romeo i Dunja“, dok su treće mesto podelili Nikola Živković iz Srbije i Vanja Golovski iz Makedonije sa koktelima „Quince castle“ i „Kašmir“.
Miodrag Aleksić je, pored kvalitetnih koktela, bio zaslužan za dobro raspoloženje medijskog žirija
Nikola Živković
Osim vredne novčane nagrade, pobednik takmičenja će u saradnji sa „Beogradskom destilerijom“, autorski koktel flaširati, nakon čega će se isti naći u ponudi izabranih barova i specijalizovanih maloprodaja.
Mihajlo Stevanović
„Belgrade Bar Show“ je po drugi put okupio profesionalce iz barskog poslovanja i sa kvalitetom ponude i nivoom organizacije, ucrtao put daljeg razvoja ove manifestacije.
Svetislav Stojanović i Đan Meglič iz Slovenije koji je rakiju od dunje upario sa pivom, kordijalom i penom od breskve
Beograd je ovog leta dobio još jednu dozu italijanskog šarma – i to u najboljoj kombinaciji: platna, četkice i čaše hladnog Mionetto Prosecca. Na k...
pročitaj jošPraznik posvećen zahvalnosti okeanu, koji je čak i državni, u Japanu se proslavlja svakog 21. juna. Tog dana porodice odlaze na plaže, a akvarijumi...
pročitaj jošDok miris sveže pripremljene kafe svakodnevno ispunjava kafiće širom regiona, a baristi stvaraju male umetničke radove u svakoj šoljici, iza kulisa...
pročitaj još