Beanz kafa Kongo
28.09.2023 Drink

BeanZ predstavlja Katungu Maghola i njen novi ukus kafe iz Konga

Espresso je mnogima prava mera buđenja i dobrog dana. Bilo da odmarate, uživate u prijatnom ambijentu sa dragim ljudima ili počinjete jutro uz nju, BeanZ  je odličan izbor.

BeanZ donosi novi ukus kafe iz Konga

U svako zrno jedinstvenog geografskog porekla utkano je iskustvo i trud svakog od farmera iz predela Brazila, Indije, Nikaragve, Kolumbije i Tanzanije. Svi oni, za vas, unose ljubav koju prema njoj neguju generacijama unazad. Prirodno gajene na malim plantažama, neprocesuirane, sa potpisom ljudi, farmera, koji stoje iza njih i po čijim imenima i nose nazive, njihove kafe namenjene su svima onima koji znaju koliko vredi jedna šoljica vrhunskog epsresa koja sa sobom donosi jedinstven trenutak.

Beanz kafa Kongo

BeanZ sada za sve ljubitelje omiljenog espresa donosi novi ukus potpuno opranog zrna organskog porekla, koji potpisuje mlada farmerka Katungu Maghola, iz Hutwe oblasti u Kongu.
„Kafa je moj život“, ističe Katungu. „Volela bih da znam gde se moja kafa prodaje i konzumira, i veoma sam ponosna kada znam da usrećuje ljude dok je ispijaju“.
Novi ukus ove 100% arabike je neobičan spoj intenzivnih aroma crne čokolade, karamele, tropskog voća i crnog čaja, isprepletanih u svakom zrnu.
A sam način berbe je priča za sebe. Katungu je prenosi sa puno strasti i ljubavi: „Na parcelama koje se nalaze između 1750 i 1900 metara nadmorske visine bobice sazrevaju sporo, tako da i sami plodovi  imaju poseban kvalitet, kojem doprinosi i uzgajanje dve starije sorte, Tipyca i Bourbon. U fuziji sa berbom bobica kada dostignu punu zrelost, kvalitet je zagarantovan. Kafa za mene ne znači samo uživanje u njenom ukusu, ona je moja strast“

Beanz kafa kafe aparat

BeanZ kafa iz Konga otkriva bogatu paletu ukusa

Svaki gutljaj ove kafe iz Konga otkriva bogatu paletu ukusa. Ispijanje ovog napitka intezivne, pune arome,  priuštiće vam pravi ugođaj u svakom gutljaju, jer svaka šoljica kafe u sebi nosi autentičnost koju samo pravi ljubitelji espress-a mogu da shvate i dožive u potpunosti. A kod Katungu, koja radi i kao učiteljica,  je sve autentično – sopstvenu farmu je kupila 2005, kada je imala svega 20 godina, a godinu dana kasnije je započela proizvodnju kafe. Danas je njena Kongo kafa deo projekta „Više od šoljice“, koji predstavlja svojevrsna partnerstva sa ženama koje uzgajaju kafu na plantažama širom sveta. Osmišljen je sa ciljem da podrži plantaže koje vode žene, na različitim kontinentima, u različitim uslovima i različitim potrebama – od edukacije do osavremenjivanja procesa uzgajanja i obrade kafe. Promovišući rodnu jednakost u zemljama u razvoju, projekat istovremeno osnažuje ulogu žene u svetu kafe, a samim tim i u društvu.

Beanz zrna kafe

BeanZ vas podseća da proslavite 1. oktobar Međunarodni dan kafe

U okviru vodećeg programa nalazi se i projekat, Congo Kivu, koji predstavlja saradnju sa Virunga Coffee i cilja na 800 domaćinstava u Demokratskoj Republici Kongo. Ova inicijativa obezbeđuje pristup čistoj vodi za piće i poboljšane sanitarne uslove, a takođe jača otpornost farmera na teškoće.
Tokom godina, celokupan projekat povoljno je uticao na živote više od 50.000 uzgajivača kafe širom sveta.
BeanZ café je premium brend namenjen za prave ljubitelje espresa. U njenom ispijanju ćete uživati jednako koliko i farmeri koji su svoj životni put posvetili uzgajivanju kafe. I ne zaboravite da je čitav septembar obeležen kafom, u znak Međunarodnog dana kafe koji se obeležava 1. oktobra. Zato slavimo raznovrsnost porekla kafe, plantaže na kojima rastu i ljude koji ih posvećeno gaje. Otkrijte jedinstvene priče naših farmera i uživajte uz šoljicu prave BeanZ kafe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije