13.10.2022 Drink

Caffe Vergnano na 140. rođendan osvaja Srbiju!

Čuveni italijanski brend Caffè Vergnano, koji je od početka ove godine dostupan i na tržištu Srbije, proslavio je 140 godina postojanja. Najavljujući nove investicije i otvaranje treće proizvodne jedinice, ovaj porodični biznis podsetio je na svoje početke i na strast prema kafi, koja je upravo bila i ostala tajni sastojak njihovog uspeha.

Caffe Vergnano, vek i po strasti prema kafi, tradiciji i ljubavi

„Mi smo ‘stari’, ali se nikad nismo osećali ovako mladim. Imamo mnogo ideja, pozitivne energije, izvrsnih partnera, ali, što je najbitnije, mnogo prijatelja koji svakog dana potvrđuju svoju ljubav prema našoj porodici i našem brendu. Ovo će biti godina slavlja i nezaboravnih trenutaka, jer će biti mnogo stvari inspirisanih vrednostima u koje verujemo u ovih 140 godina, osećanjima koja ispunjavaju naše snove i čine da se oni ostvaruju“, kazala je Carolina Vergnano, generalna direktorka Caffè Vergnano, koja je inače prva žena na čelu ove kompanije.

Jubilej proslavljen u Valfeneriju, domu kompanije

U domu kompanije, Valfeneri, nedaleko od Torina, jubilej je proslavljen uz prisustvo brojnih prijatelja, medija, klijenata i distributera iz celog sveta, među kojima su bili i predstavnici Coca-Cola HBC Srbija. Zahvaljujući strateškom partnerstvu sa kompanijom Coca-Cola HBC uspostavljenom 2021. godine, u orginalnom ukusu Caffè Vergnano mogu uživati i potrošači na svim tržištima van Italije, na kojima kompanija posluje, uključujući i naše tržište.
„Caffè Vergnano nije samo jedna od najstarijih italijanskih pržionica kafe, već je svakako i jedna od najprestižnijih. Već 140 godina Vergnano donosi arome iz celog sveta u šoljicu kafe, kreirajući ritual autentičnog italijanskog espressa. Ponosni smo što kroz strateško partnerstvo sa Caffè Vergnano, našim potrošačima u bogatom 24/7 portofoliju nudimo i ovu autentičnu italijansku kafu, prepoznatu širom sveta po svom kvalitetu“, rekao je Branko Vučković, direktor sektora za alkoholna pića i kafu u Coca-Cola HBC Srbija.

Caffè Vergnano dostupna je u više od 200 kafea i barova širom Srbije.

Jedinstveni osećaj ispijanja espresa iz jedne od najstarijih pržionica kafe u Italiji, proističe iz pažljivog odabira kafe. Najfinija zrna najboljih proizvođača se biraju i kupuju direktno na mestima porekla, a savršenstvo se postiže kontrolom svake serije. Pažljiv izbor sirovina i sporo, tradicionalno prženje, su polazna osnova za stvaranje blendova u kojima uživaju svi istinski ljubitelji vrhunske espresso šoljice.
Brend koji je davne 1882. godine kreirao deda sadašnjih vlasnika, Domenico Vergnano, zahvaljujući jedinstvenom kvalitetu prelazio je granice zemalja i danas je dostupan u preko 90 zemalja, a mešavine ove izuzetne kafe mogu se naći u maloprodajim lancima, najboljim kafeima i oko 180 prodavnica Caffé Vergnano širom sveta.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: CAFFE VERGNANO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije