22.03.2021 Drink

Na najvećem i najprestižnijem takmičenju u Kini šest medalja za ‘Tikveš’ i ‘Tikveš Châteaux & Domainеs’, dvostruko zlato za vino ‘T’ga za jug’

Crveno vino ‘T’ga za jug‘ berba 2019 vinarije Tikveš osvojilo je dvostruku zlatnu medalju na najvećem i najprestižnijem vinskom takmičenju u Hong Kongu ‘China Wine & Spirits Awards Best Value 2021‘ u Kini. Prema ocenama žirija zlato je dodeljeno vinima ‘Vranec Special Selection‘ iz 2018. godine ‘Cabernet Sauvignon Special Selection‘ 2019. kao i ‘Domaine Lepovo Grand Cuvee‘ 2016. godine. Srebro je pripalo vinu , ‘Vase de Pierre‘ iz 2018. godine, dok je bronzanom medaljom nagrađeno vino ‘Тerrasse a l’Ombre‘ iz berbe 2018. godine.
U konkurenciji najpoznatijih svetskih vinskih brendova dvostruko zlato kao najviše priznanje takmičenja pripalo je vinu ‘T’ga za jug’ koje je ocenjivalo više od 100 vinskih sudija koje su nominovali najveći uvoznici vina, restorani i specijalizovane prodavnice iz Kine. Ova mnogoljudna zemlja godišnje uvoze vina za više od 20 milijardi dolara. Jedan od ključnih elemenata za formiranje cena na njihovom tržištu su nagrade na osnovu kojih potrošači grade mišljenje o vinu.
Procenjivači , ‘China Wine & Spirits Awards Best Value 2021‘ godišnje prodaju 75 miliona boca vina i alkoholnih pića, što ovo takmičenje čini najuticajnijim u prodaji vina i alkoholnih pića na svetu.
Zbog epidemiološke situacije u celom svetu ovo je drugo međunarodno takmičenje u ovoj godini na kome ‘Tikveš Châteaux & Domainеs‘ učestvuje i postiže izuzetan uspeh. Kao najnagrađivanija vinarija u regionu u 2020. godini osvojila je 130 nagrada i priznanja na renomiranim međunarodnim takmičenjima. Ovaj izuzetan uspeh našem regionu otvara vrata ka tržištu Kine, ali i potvrđuje vrhunski kvalitet.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije