1 Pivo u prahu
07.08.2023 Drink

Prvo pivo u prahu! Na tržištu 2024. godine

Samostanska pivara u Istočnoj Nemačkoj došla je do revolucionarne inovacije – napravila je prvo pivo u prahu. Samo mu trebate dodati vodu i zapeniće se uz karakterističan pivski puni ukus.

Prvo pivo u prahu zasad samo u bezalkoholnoj varijanti, ali se radi na „pravoj stvari“

Stigla je revolucionara inovacija, Nemci su proizveli prvo pivo u prahu koje će omogućiti velike uštede u transportu i vodi koja čini 90 procenata ovog proizvoda.
„Sazrelo je vreme da klasičnu proizvodnju piva i logistiku stavimo na test s obzirom na način na koji se odnosimo prema našoj okolini”, rekao je glavni deoničar pivare Neuzelle, Helmut Fritsche.

pivo u prahu 3

Pivo u prahu?!? Koliko je kvalitetno?

„Znamo da će ljubitelji klasičnog pilsnera i svi ljubitelji craft piva, posebno u Nemačkoj, isprva biti skeptični prema našem proizvodu“, dodaje izvršni direktor Stefan Fritsche i nastavlja: „Ne radi se samo o donošenju novog proizvoda na tržište, već o novom poslovnom modelu proizvodnje piva. Stoga su naša primarna ciljna grupa globalni distributeri, koji ne moraju nužno imati znanje o pivarstvu, ali mogu napraviti granule prikladne za primenu krajnjeg potrošača.“

Pivo u prahu 2

Stoga će, najavili su, pivski prah prvo usmeriti na daleka tržišta poput Azije i Afrike, dakle za tržišta gde su im troškovi transporta najviši, piše Newatlas.
Ovaj proizvod znači da ćete moći kupiti prah i uz dodatak vode pivo napraviti kod kuće bez ikakvog predznanja. Međutim, dok ne dođe na police trgovina proći će još neko vreme jer Neuzelle još uvijek traži investitore, a nadaju se da će se pivo moći kupiti najkasnije do početka 2024.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: KLOSTERBRAUEREI NEUZELLE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije