18.03.2021 Drink

Grand gold, zlato, srebro i priznanja za vina Tikveš Châteaux & Domaines na takmičenju ‘Mundus vini’ u Nemačkoj

Na najvećem vinskom takmičenju u Nemačkoj ‘Mundus vini’ premijum vina Tikveš Châteaux & Domaines osvojila su dve zlatne medalje, Grand gold i jedno srebro. Vinarija Château de Gourdon za vino Terrasse à l’Ombre iz 2018. od strane žirija nagrađena je najvišim priznanjem Grand gold koje dobijaju vina najvišeg kvaliteta i kao i specijalnom nagradom Best of Show Côtes du Rhône. Vino , Domaine Barovo crveno iz 2018. dobilo je zlatnu medalju i specijalnu nagradu Best of Show Republic of North Macedonia, a Domaine Barovo belo iz 2020. ovenčano je zlatnom medaljom. Ovo je još jedan pokazan vrhunskog kvaliteta koji se iz godine u godinu potvrđuje na mnogim takmičenjima. Srebro je pripalo vinu Domaine Lepovo Chardonnay iz 2019. godine.
,,Ponosni smo na ovaj izuzetan uspeh naših vrhunskih vina. U izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, potvrdili smo još jednom našu reputaciju proizvodnje prestižnih i autentičnih premijum vina. Bez obzira na epidemiološku situaciju u celom svetu trudimo se da kreiramo kvalitet i u tome uspevamo“ izjavio je generalni direktor Radoš Vukićević.
U konkurenciji je bilo više od 7.300 vina iz 39 država, a 300 vinskih stručnjaka iz celog sveta ove godine je dalo svoje ocene. Ocenjivanje vina se odvija ‘na slepo’ i žiri nema informacije o vinima koje testira.
Vina ‘Tikveš Châteaux & Domaine’ svake godine osvajaju više od 70 nagrada, ali i pohvale svetskih poznatih kritičara kao i medalje na vinskim takmičenjima. Godinama unazada ova vina su najnagrađivanija u celom regionu Jugoistočne Evrope.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije