1 Tikveš Nagrađena Francuska, Kina, Nemačka
31.03.2022 Drink

Zlatne medalje i specijalne nagrade za vina Tikveš Châteaux & Domaines

Vina „Tikveš Châteaux & Domainеs” dobila su 16 novih medalja na najznačajnijim takmičenjima ,,Mundus vini” u Nemačkoj, „China Wine & Spirits Awards – Best Value 2022“ u Kini i ,,Citadelles Du Vin 2022” u Francuskoj. Ove prestižne nagrade dokaz su izuzetnog kvaliteta.

Chateau gourdon tikveđ

Trijumfalno na „Mundus vini 2022“

Na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja, prolećnom „Mundus vini 2022” vina ,,Tikveš Châteaux & Domainеs” osvojila su četiri zlatne medalje i jednu specijalnu. Terrasse a l’Ombre 2019 osvojilo je zlatnu medalju i drugu godinu za redom je proglašeno za „Najbolje iz doline Rone“,  i time je učvrstio svoju poziciju kao definitivno najbolje vino koje dolazi iz jedne od najpoznatijih vinskih regija u Francuskoj.
Zlatne medalje pripale su vinu Sauvignon Blanc Barovo 2021, Barovo red 2019 i Domaine Lepovo Pinot Noir 2019. Za vino Sauvignon Blanc Barovo 2021 je ovo značajna zlatna medalja u prvoj godini stvaranja i lansiranja na tržište. Vina ocenjuje međunarodni žiri sastavljen od vrhunskih enologa i somelijea, trgovaca sa izuzetnim poznavanjem vina, vinskih novinara i naučnika iz celog sveta.

2 Vranec Tikveš

„Vranec Luda Mara 2019“ osvojilo je duplu zlatnu medalju

Na najvećem takmičenju održanom u Hong Kongu ,,China Wine & Spirits Awards – Best Value 2022“ Vranec Luda Mara 2019 osvojilo je duplu zlatnu medalju čime se još jednom potvrđuje visok kvalitet i jedinstvene karakteristike ovog vina. U konkurenciji sa vinima iz celog sveta, zlatnu medalju dobila su vina T’ga za Jug 2021 i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2019, dok je vino Vase de Pierre 2017 nagrađeno srebrom. Na ovom takmičenju ocene daje 100 vinskih sudija, nominovanih od strane najvećih kineskih uvoznika vina, restorana i specijalizovanih prodavnica, koji godišnje uvoze vina u vrednosti više od 20 milijardi dolara. Nakon takmičenja njihove ocene su preporuka za vina i informacija za potrošače u pogledu cene i kvaliteta.

Bela voda tikveš

4 zlata i nagrada časopisa „Sommeliers International“ za „Bela voda red 2019“

Izuzetna potvrda visokog kvaliteta za vina „Tikveš” i „Tikveš Châteaux & Domainеs” stigla je iz Francuske za osvojene četiri zlatne medalje i jednu specijalizovanu nagradu časopisa „ Sommeliers International” koji je dodelio za crveno vino „Bela Voda red 2019”. Ovo vino je osvojilo zlatnu medalju, uz Sauvignon Blanc Barovo 2021 i Belu vodu belo 2021, dok su vina Alexandria Cuvée Rose 2021, Domaine Lepovo Chardonnay 2021, kao i Terrase a l’Ombre 2019 osvojila srebro na ovom renomiranom takmičenju.
Ovo je izuzetan uspeh na međunarodnim takmičenjima i važan za pozicioniranje ovih vina na svetskom tržištu kao i doprinosu promocije regiona Zapadnog Balkana. Vinarija „Tikveš” i „Tikveš Châteaux & Domainеs” je najnagrađivanija vinarija u širem regionu i godišnje osvajaju više od 100 nagrada i priznanja na renomiranim međunarodnim vinskim takmičenjima.

FOTO: VINARIJA TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije