Restoran GT River – ukusi balkanske kuhinje na Dunavu
Novootvoreni restoran na Dunavu, GT River nalazi se tik ispod Pančevačkog mosta. GT River nudi ukuse balkanske kuhinje i goste poziva da zarone u c...
pročitaj jošIdeja za pripremu ribe nikada na odmet. Naročito kada recept za pripremu deli chef David Skoko, koji već dve decenije radi na osvešćivanju i podsticanju veće konzumacije ribe i njene zastupljenosti u ishrani.
Nedavno lansirana besplatna aplikacija Gušti od ribi, u čijem stvaranju je učestvovao chef Skoko, može poslužiti kao pravo mesto za pretraživanje ukusnih načina za pripremu ribe. Ovog puta odlučili smo se
Za confit od brancina
Priprema:
Brancina očistiti, otkoštiti i otvoriti na leptir.
Položiti ga u nauljenu posudu za pečenje. Začiniti solju, biberom i svežim začinskim biljem. Dodati dva zgnječena čena belog luka i na kolutove narezanu ljutiku.
Pomorandžu narezati na kolutove, te položiti na ribu.
Začinjenu ribu preliti uljem da bude potpuno pokrivena.
Posudu staviti u rernu zagrejanu na 70°C i kuvati 40 minuta.
Komorač narezati na ploške, posoliti, pobiberiti, te sotirati na jako zagrejanom tiganju oko 5 minuta. Sotirani komorač premazati maslinovim uljem i aćetom balzamikom.
Ribu izvaditi iz ulja i servirati uz komorač.
PROČITAJ JOŠ! Konfitiranje – čuvanje hrane bez frižidera i zamrzivača
U Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj jošČuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj još