![Aloha poke](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/aloha-poke-370x280.jpg)
Chef Perry Bateman nam otkriva čarobne ukuse havajske kuhinje: Isprobajte Poke Bowl
Chef Perry Bateman nas uvodi u čarobni svet havajske kuhinje čija je glavna zvezda činija izobilja pod nazivom poke. Sama reč poke označava poprečn...
pročitaj jošIdeja za pripremu ribe nikada na odmet. Naročito kada recept za pripremu deli chef David Skoko, koji već dve decenije radi na osvešćivanju i podsticanju veće konzumacije ribe i njene zastupljenosti u ishrani.
Nedavno lansirana besplatna aplikacija Gušti od ribi, u čijem stvaranju je učestvovao chef Skoko, može poslužiti kao pravo mesto za pretraživanje ukusnih načina za pripremu ribe. Ovog puta odlučili smo se
Za confit od brancina
Priprema:
Brancina očistiti, otkoštiti i otvoriti na leptir.
Položiti ga u nauljenu posudu za pečenje. Začiniti solju, biberom i svežim začinskim biljem. Dodati dva zgnječena čena belog luka i na kolutove narezanu ljutiku.
Pomorandžu narezati na kolutove, te položiti na ribu.
Začinjenu ribu preliti uljem da bude potpuno pokrivena.
Posudu staviti u rernu zagrejanu na 70°C i kuvati 40 minuta.
Komorač narezati na ploške, posoliti, pobiberiti, te sotirati na jako zagrejanom tiganju oko 5 minuta. Sotirani komorač premazati maslinovim uljem i aćetom balzamikom.
Ribu izvaditi iz ulja i servirati uz komorač.
PROČITAJ JOŠ! Konfitiranje – čuvanje hrane bez frižidera i zamrzivača
Speculaas biscuit je jedan od prvih artikala Pionirovog HoReCa proizvodnog programa i dolazi u display kutiji neto težine 1,8 kg, unutar koje se na...
pročitaj jošKroz posvećnost tradiciji i strast prema prirodi, Tis snabdevanje stvara jedinstvena jela koja će osvojiti vaša srca i nepce. Uz Tis snabdevanje...
pročitaj još