08.12.2023 Food

Confit od brancina by chef David Skoko

Ideja za pripremu ribe nikada na odmet. Naročito kada recept za pripremu deli chef David Skoko, koji već dve decenije radi na osvešćivanju i podsticanju veće konzumacije ribe i njene zastupljenosti u ishrani.
Nedavno lansirana besplatna aplikacija Gušti od ribi, u čijem stvaranju je učestvovao chef Skoko, može poslužiti kao pravo mesto za pretraživanje ukusnih načina za pripremu ribe. Ovog puta odlučili smo se

Za confit od brancina

  • 1 kg brancina
  • 600 g komorača
  • grančice ruzmarina
  • 3 lovorova lista
  • 2 čena belog luka
  • 100 g ljutike
  • grančica majorana
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 200 ml suncokretovog ulja
  • 50 ml aćeto balzamika
  • 1 pomorandža
  • so i biber

David Skoko Confit od brancina

Priprema:
Brancina očistiti, otkoštiti i otvoriti na leptir.
Položiti ga u nauljenu posudu za pečenje. Začiniti solju, biberom i svežim začinskim biljem. Dodati dva zgnječena čena belog luka i na kolutove narezanu ljutiku.
Pomorandžu narezati na kolutove, te položiti na ribu.
Začinjenu ribu preliti uljem da bude potpuno pokrivena.
Posudu staviti u rernu zagrejanu na 70°C i kuvati 40 minuta.
Komorač narezati na ploške, posoliti, pobiberiti, te sotirati na jako zagrejanom tiganju oko 5 minuta. Sotirani komorač premazati maslinovim uljem i aćetom balzamikom.
Ribu izvaditi iz ulja i servirati uz komorač.

PROČITAJ JOŠ! Konfitiranje – čuvanje hrane bez frižidera i zamrzivača

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: GUŠTI OD RIBI, FREEPIK/TIMOLINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije