Filip Meter: Streetfood je doživeo ozbiljan procvat u kvalitetu
Filip Meter, General Manager Spices of the World doo, se u tradicionalnoj prednovogodišnjoj anketi osvrnuo na situaciju u našem HoReCa sektoru i na...
pročitaj jošŠef Miloš Lazić, koji poseduje bogato internacionalno iskustvo, a trenutno radi kao zamenik šefa kuhinje u beogradskom restoranu Velvet, deli s našim čitaocima interesantan recept za predjelo koje se veoma jednostavno i brzo priprema
Tuna tartar je odlično predjelo za otvaranje apetita zbog spoja specifičnih sastojaka. Posebnu draž daju mu džem od smokava, ukoliko volite voćnu notu, i timijan, koji pruža intenzivan miris. Ako želite sočniju tunu, čuvajte je duže u začinjenom pacu. Inćuni su odlična zamena za so i biber u kombinaciji s maslinovim uljem.
SASTOJCI:
* 70 g tune (sveže)
* 15 g ljubičastog luka
* 10 g đumbira (svežeg)
* pola čena belog luka
* 10 g džema od suvih smokava
* 1 kašičica senfa
* 1 kašičica soja sosa
* 2 grančice timijana
Za gvakamoli podlogu:
* pola avokada
* 30 g mladog luka
* 10 g sušenog paradajza
* sok od pola lajma
* 2 inćuna
* maslinovo ulje
PRIPREMA:
Tunu iseckati pažljivo na kockice. Napraviti sos (pac) od ljubičastog luka, đumbira, belog luka, džema, senfa, soja sosa i timijana. Sve zajedno izblendirati i sipati u činiju. Staviti tunu u sos (pac) da upije začine i arome. U međuvremenu, napraviti podlogu od avokada, takođe sve navedene sastojke pomešati i izblendirati nakrupno. Najbolje je tunu servirati u kalup na podlogu od gvakamole ispod koje možete staviti kao dekoraciju krastavac, posuti odozgo mikrobiljem i služiti uz domaći hleb.
MILOŠ LAZIĆ
zamenik šefa kuhinje
u restoranu „Velvet“
Chef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj jošMasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj jošJelisaveta Stanojević, trećeplasirana na takmičenju za najboljeg sommeliera Srbije, otkriva kako se profesorica jezika i književnosti, našla i snaš...
pročitaj još