Vinska kuća Minića

Vinska kuća Minića, Tržac

Savremena proizvodnja vina ne podrazumeva samo proizvodnju nego i prezentaciju tog proizvedenog. Da bi sva ta lepota, ta toplina, neponovljiv ukus, kao i sam doživljaj mogli doći do izražaja mora se stvoriti ambijent koji će sve to na pravi način izneti, kako poznavaocu, tako i običnom konzumentu. U tom cilju, Vinska kuća Minića na jedan neobično lep i kod nas jedinstven način stvorila je takav kutak, u kom će gosti moći da provedu nezaboravne trenutke, uživajući ne samo u vinu nego i u prostoru u kome to vino probaju.
Degustaciona sala s terasom, kapaciteta od oko 120 mesta, napravljena je tako da svakog trenutka može da primi, ugosti i pokaže svu toplinu i raskoš duha vina koja se proizvode u ovoj vinariji.

Naselje od vinskih bačava

Pored prostora za degustaciju izgrađeno je jedno neobično, jedinstveno naselje kod nas – naselje od vinskih bačava. Naime, vinske bačve koje su nekoliko desetina godina služile za proizvodnju i čuvanje vina, i pošteno odslužile svoj radni vek, ponovo su se rodile i počele da žive jedan novi, lepši i plemenitiji život. Svaka od njih je postala soba za spavanje, opremljena udobnim i prostranim krevetom i kupatilom sa tuš-kabinom, uvek spremna da gosta, posle uživanja u vinu, primi u zagrljaj i pruži mu prijatnu toplinu. Pričajući mu, dok spava, doživljaje onih koje je godinama čuvala, negovala, nadahnjivala toplinom, lepotom i plemenitošću, o svojim čedima, o najboljim župskim vinima.
Naselje se sastoji od šest kućica sa dvanaest ležajeva, a vi svoju posetu možete najaviti na broj 037 3751 612.
Pored obilaska podruma, vinograda i degustacije vina, postoji mogućnost obilaska muzeja vinarstva i vinogradarstva, u Aleksandrovcu, gde se nalazi i veoma lepo uređen zavičajni muzej.

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: VINSKA KUĆA MINIĆA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije