19.09.2020 Horeca oprema

Vinski put: 13. jul plantaže

Nekada vas inspirišu predeli, nekada hrana, nekada vino i ljudi, a nekada sve zajedno. dotaknu obuzmu i nikada ne napuste. nekada za to treba vremena, a nekada samo jedna poseta vinskom putu kompanije “13. jul plantaže”.

Jedinstveno hedonističko iskustvo

Uživate li u vinu i zateknete li se u Crnoj Gori, svakako svratite u Plantaže, gde vas očekuje više nego zanimljiva turistička priča. Dinamičnim razvojem vinskog turizma u kompaniji “13. Jul – Plantaže”, Crna Gora je postala i veoma atraktivna vinska turistička destinacija, a vinski put Plantaža jedan od najtraženijih i najpopularnijih turističkih proizvoda u zemlji.
Iz godine u godinu broj gostiju i prihodi od vinskog turizma rastu. Desetine hiljada turista iz gotovo svih zemalja sveta prošlo je do sada vinskim putem Plantaža. Ako je suditi prema dosadašnjim najavama, godina pred nama će biti rekordna, jer je sve više zainteresovanih koji žele da posvedoče onome o čemu su slušali od svojih prijatelja, o čemu su čitali na društvenim mrežama i za šta su dobili brojne preporuke zadovoljnih gostiju.
Vinski podrumi Šipčanik i Stari podrum Lješkopolje postali su mesta susreta gde se granice potiru, a restorani Plantaža postavili nove standarde kada je vinska kultura u pitanju. Posetiocima, bilo da je reč o ljubiteljima vina, profesionalcima ili samo znatiželjnim turistima, na raspolaganju je više programa obilaska podruma i vinograda kompanije, odabranih stručnih degustacija koje vode obučeni somelijeri, ali i premijum programe slaganja vina i hrane kreiranih od strane nekih od najpoznatijih šefova kuhinje regiona i profesionalaca eno-gastro priče koja je danas sve popularnija u svetu.
Posetioci su u prilici da turističkim vozićem obiđu Ćemovsko polje – najveći vinograd u Evropi, uživaju u jedinstvenom ambijentu podruma Šipčanik, otkriju čudesan svet vina i gastornomije, upoznaju vranac kao sortu koja trijumfuje na svim svetskim takmičenjima, posete najstariji podrum Plantaža u kome nastaju specijalne serije i gde se kreiraju najbolja vina Plantaža, a u jedinstvenim ambijentima restorana “13.Jul” i “ Jezero”, kroz unikatne menije bazirane na kombinaciji crnogorske i internacionalne kuhinje i bogate vinske karte, kreiraju nezaboravne uspomene.
Zainteresovani za ovu vrstu turizma u mogućnosti su da samostalno ili uz pomoć stručnih vodiča Plantaža  kreiraju sebi sadržajno, suštinski i cenovno, veliki broj kombinacija za uživanje.

Vinski podrum Šipčanik

Vinski podrum Šipčanik je dragulj u kruni Plan­taža koji presijava gastronomsku i turističku ponudu kakvu na jed­nom mestu ne možete da doživite nigde drugde. Nedavna velika organizaciona promena od ovog impresivnog podruma napravila je gastro i vinsku atrakciju par ekselans, postajući izvanredno mesto za turiste, vinske delatnike i poslovne ljude koji na putovanji­ma tragaju za mestima na kojima će moći da se potpuno opuste uz izvanrednu hranu i vino, u am­bijentu o kome se govori dugo nakon odlaska. Tu je ostvarena puna sint­eza crnogorske hrane i vina koja nastaju u vinogradima kojima ste okruženi, a dozrevaju u bačvama oko vas.

IZVOR: PR PLANTAŽE 13. JUL

FOTO: PR PLANTAŽE 13. JUL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije