Sremski Karlovci hotel
04.06.2024 Hoteli

Sremski Karlovci dobijaju hotelski kompleks obojen vinom (FOTO GALERIJA)

Sremski Karlovci će uskoro biti bogatije za hotelski kompleks sa 90 soba, a  smešten je na parceli sa pogledom na Dunav i baziraće svoj poslovni model na vinskom turizmu, wellness i konferencijskim uslugama, a sve po idejnom rešenju studija LIMA Design iz Budimpešte.

Sremski Karlovci dobijaju hotel kakav zaslužuju

Projekat je uradila novosadska firma Lamda Group na čelu sa arhitektom Andrašom Lukačem, dok radove izvodi kompanija Galens, a predračunska vrednost projekta je oko 10 miliona evra. Hotel Karlovci se po svom osnovnom konceptu otvara ka pejzažu ispred sebe, ali je istovremeno, po svojoj funkciji i izgledu, i dalje zatvoren iznutra, prema privatnim prostorima. Glavni objekat se sastoji od podruma, suterena, prizemlja i tri sprata, ukupne neto površine od 14.878 kvadrata, dok će kraj njega će biti smešten i poseban prizemni objekat sa saunom i terasom.

2 hotel-karlovci-lima-well-7a

Čisti prostori i velike staklene površine

Predvorje je centralno jezgro zgrade, te je prilikom projektovanja mase hotela bilo važno da se ono s jedne strane istakne, a sa druge da se vizuelno odvoji od nivoa prostora koji se nalazi iznad njega.

hotel-karlovci-lima-03a

Hotel karakterišu čisti prostori, u kojima je po idejnom rešenju planirano da se koriste materijali iz lokalnih resursa. Uz korišćenje velikih staklenih površina, prostori bi trebalo da budu svetli i da omoguće lep pogled na prirodu.

Prirodne boje i oblici

Za spoljnu oblogu zgrade arhitekte su koristile prirodne materijale, jer je to bio važan aspekt da se napravi kvalitetna zgrada koja odgovara okruženju i reprodukuju njegove prirodne boje i oblici. Baš kao i hotel u celini, i opremanje soba karakteriše kombinacija moderne jednostavnosti i bliskosti s prirodom. Zemljane boje, metalni elementi i izgled prirodnog drveta imaju za cilj stvaranja osećaja domaće atmosfere.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: VIZUELIZACIJA: LIMA DESIGN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije