Bosiljak picerija pica
26.07.2021 Restoran

Bosiljak je ime koje garantuje pice po originalnoj recepturi

Zemun je dobio autentičnu piceriju koja plasira napolitanske pice skrojene od izuzetno kvalitetnih namirnica. Prijatan enterijer i relaksirajuća atmosfera dodatni su benefiti u kojima gosti uživaju.

picerija bosiljak enterijer

Bosiljak prati tradiciju Napolitane

Vlasnik Nemanja Aleksić ističe: “Picerija Bosiljak nastala je iz ljubavi prema tradicinalnim napolitanskim picama. Put do savršene Napolitane naravno nije lak, a što smo duže na tom putu uviđamo koliko napolitanski stil traži pažnje, rada i na neki način ‘fanatičnog’ pristupa. Nešto više od godinu dana pre otvaranja testirali smo testo i procedure izrade u želji da dobijemo savršenu picu poštujući originalni recept tako da smo sad, nakon otvaranja, spremni za najstrožije kritičare. Prava napolitanska pizza mora da ispuni određene norme kao sto su vazdušaste korice (spolja krckave, iznutra mekane), tanku podlogu kao i takozvanu lepardsku šaru ili pege koje su rasporedjenje po čitavoj korici. Jedan od najvažnijih karakteristika dobre napolitane je lakoća koju osećate u stomaku nakon obroka. Da bismo to postigli naše testo pravimo nekoliko dana pre upotrebe. Duže odležavanje je ključno kako bi kvasac u potpunosti poslužio svrsi i kako se prilikom konzumacije ne bi ponovo aktivirao u želucu. Zabranili smo sebi da koristimo testo koje nije u potpunosti sazrelo.”
Pored pice na meniju se nalaze specifični kolači poput Tiramisua kojim se ovaj objekat može pohvaliti. Od napitaka u ponudi su sveže ceđeni sokovi, točeno pivo Birra morreti, domaća vina i nezaobilazni italijanski espresso.

picerija bosiljak

Picerija Bosiljak

Adresa: Bežanijska 36, Zemun
Telefon: 011/454-1978
Radno vreme: pon. ned. 13 – 22h
Pet-friendly
Web: www.bosiljakpizza.com

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: PICERIJA BOSILJAK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije