Pizzeria Cafeteria Italiana – mesto s aromom espressa i napolitanske pice
Pizzeria Cafeteria Italiana sa radom je počela 3. 12. 2016. godine, kao poduhvat istinskih zaljubljenika u espresso - Bodana Rasića i Milana Stojko...
pročitaj jošZemun je dobio autentičnu piceriju koja plasira napolitanske pice skrojene od izuzetno kvalitetnih namirnica. Prijatan enterijer i relaksirajuća atmosfera dodatni su benefiti u kojima gosti uživaju.
Vlasnik Nemanja Aleksić ističe: “Picerija Bosiljak nastala je iz ljubavi prema tradicinalnim napolitanskim picama. Put do savršene Napolitane naravno nije lak, a što smo duže na tom putu uviđamo koliko napolitanski stil traži pažnje, rada i na neki način ‘fanatičnog’ pristupa. Nešto više od godinu dana pre otvaranja testirali smo testo i procedure izrade u želji da dobijemo savršenu picu poštujući originalni recept tako da smo sad, nakon otvaranja, spremni za najstrožije kritičare. Prava napolitanska pizza mora da ispuni određene norme kao sto su vazdušaste korice (spolja krckave, iznutra mekane), tanku podlogu kao i takozvanu lepardsku šaru ili pege koje su rasporedjenje po čitavoj korici. Jedan od najvažnijih karakteristika dobre napolitane je lakoća koju osećate u stomaku nakon obroka. Da bismo to postigli naše testo pravimo nekoliko dana pre upotrebe. Duže odležavanje je ključno kako bi kvasac u potpunosti poslužio svrsi i kako se prilikom konzumacije ne bi ponovo aktivirao u želucu. Zabranili smo sebi da koristimo testo koje nije u potpunosti sazrelo.”
Pored pice na meniju se nalaze specifični kolači poput Tiramisua kojim se ovaj objekat može pohvaliti. Od napitaka u ponudi su sveže ceđeni sokovi, točeno pivo Birra morreti, domaća vina i nezaobilazni italijanski espresso.
Adresa: Bežanijska 36, Zemun
Telefon: 011/454-1978
Radno vreme: pon. ned. 13 – 22h
Pet-friendly
Web: www.bosiljakpizza.com
Još jedan od novoobeogradskih mladih restorana, The Petica poziva goste da se uvere u kvalitet usluge i ukusnu hranu. ...
pročitaj jošKolumnista magazina Cafe Bar & Restoran, Hadži Jovan Mrđenović donosi priču o Jovanu Milojeviću, čoveku sa 1000 želja i tvorcu legendardnog mes...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj još