Ruska domaća kuhinja Kod Magdalene na Zemunskom keju
Restoran sa ukusima ruske domaće kuhinje pod imenom Kod Magdalene već neko vreme uspešno radi na Zemunskom keju. Tradicionalni ruski specijaliteti...
pročitaj jošMediteran nije samo geografsko obeležje na karti sveta već i stil života. Mediteranska ishrana je zdrava i izbalansirana, ipak – nije najvažnije samo šta jedete već i kako jedete. A obroci predstavljaju svojevrstan ritual koji se ponavlja nekoliko puta u toku dana.
Inspirisani uzbudljivim aromama Mediterana, svežim namirnicama i ljubavlju prema gostoprimstvu, restoran je ime pritom dobio pažljivim odabirom – verujući u jaku simboliku koju sa sobom ono nosi. Ruzmarin je starinski simbol ljubavi i vernosti.
Restoran predstavlja gastronomsku oazu u poslovnom centru grada, skladnog je i prijatnog ambijenta, i ušuškan između ulica 27. marta i Starine Novaka – nudi beg od gradske vreve i pruža mediteranski užitak, bilo da gosti uživaju u morskim plodovima, mesu ili vegetarijanskim jelima.
„Trudimo se da naš kvalitet govori umesto nas“, parola je šefa kuhinje Nikole Vučkovića, koji je dobro poznato ime u svetu kulinarstva. Jelovnik Ruzmarina baziran je na svežim namirnicama, a domaći proizvodi su već pronašli put i do najzahtevnijih sladokusaca.
Ručno pravljeni kolačići za kafu i čaj, fokaccie po specijalnoj recepturi šefa kuhinje i neizostavni deserti – samo su neke od stvari koje se svakodnevno pripremaju. Ponudu specijaliteta prati selekcija od 45 vinskih etiketa, kako iz Srbije i regiona, tako i iz „Starog sveta“. Neizostavni kokteli su, takođe, u ponudi, a osoblje se potrudilo da ponudu začini i domaćim ledenim čajevima.
Adresa: Dalmatinska 28, Beograd
Telefon: 011/45-34-400, 069/111-6000
Radno vreme: od 9 h do ponoći
Web: restoranruzmarin.rs
Topli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj jošThyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj jošIdeja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj još