Donosimo vam recept za veganski doručak bez jaja – kajgana od tofu sira
Tofu ili sir od soje omiljena je alternativa mesu, puna belančevina i gotovo je obavezan sastojak na tanjirima mnogih vegana i vegeterijanaca. Ali ...
pročitaj jošTofu bez soje? Je li to moguće? Chef Kirti Bhoutika nas je uverila da je moguće. Ova pobednica pete sezone takmičenja Master Chef Indija ga pravi od crvenog sočiva.
Sočivo je izvanredan izvor proteina, a ovaj recept tako jednostavan da ćete ga napraviti kao od šale. Pored toga ovaj tofu od crvenog sočiva je cenovno pristupačniji od klasičnog.
SASTOJCI:
* 250 g crvenog sočiva
* 350 ml vruće vode
* prstohvat soli
* začin po želji (Chef Bhoutika u jednom receptu koristi papriku, a u drugom ruzmarin i biber)
PRIPREMA:
Započnite temeljnim ispiranjem sočiva pod hladnom vodom kako biste uklonili svu prljavštinu ili ostatke.
Oprano sočivo stavite u činiju, prelijte je vodom i ostavite najmanje sat vremena. Ovo će omekšati sočivo i olakšati blendiranje.
Stavite sočivo u blender ili procesor, začinite i miksajte dok smesa ne postane glatka.
Premestite „testo“ od sočiva u veliki lonac i kuvajte na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Mora biti jako gusta.
Obložite komadom papira za pečenje posudu za pečenje i stavite testo u njega i poravnajte. Ohladite tofu najmanje dva sata, a ako želite čvršći tofu, ostavite ga još duže.
Narežite ga na kockice ili bilo koji oblik po želji, pa ga marinirajte, pržite na tiganju, ili u fritezi, pa napravite Buddha Bowl ili koje god želite jelo za koje biste koristili klasični tofu.
Kimči majstor, chef Jia Choi otkriva najbolji recept za pripremu omiljenog azijskog priloga
Čuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj još