Danilo Dača Božović je MVP barske scene u Majamiju
Danilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošSwizzle Rum Bar & Drinkery ne prestaje da impresionira i postavlja nove standarde u ugostiteljstvu, a to potvrdila i Yelp platforma, specijalizovana za ugostiteljske objekte, dodeljujući im prestižnu poziciju među najboljim speakeasy barovima u Americi.
Svake godine više od 150 miliona ljudi na Yelpu ostavi bar jednu recenziju. Prema ocenama posetilaca, među desetinama hiljada restorana i barova u Sjedinjenim Američim Državama, Swizzle Rum Bar & Drinkery iz Majamija je po drugi uzastopno zauzeo drugo mesto u kategoriji Top 50 Speakeasy Bars in the U.S.
Alfa & Omega ovog uspeha je Danilo Dača Božović, vlasnik i glavni barmen, velemajstor svog zanata, čija strast i posvećenost su prepoznate kako na lokalnom, tako i na internacionalnom nivou.
View this post on Instagram
Danilo Dača Božović započeo je karijeru barmena kao dvadesetogodišnjak, u rodnom Beogradu. Želeći da mladim barmenima pojednostavi put edukacije, osnovao je Beogradsku bartending akademiju. Potencijal i talenat nisu ostali neprimećeni, tako da ga 2011. angažuje Dušan Zarić, jedan od suvlasnika čuvenog njujorškog bara Employees Only NYC, u kom Božović nastavlja dalji razvoj i usavršavanje sve dok mu nije ponuđeno mesto menadžera bara u EO’s Sister Concept, Macao Trading Co. U tom periodu (2016) nastaje prvo izdanje knjige „Barkeep: A Guide To Becoming A Professional Bartender“.
View this post on Instagram
Nakon toga dobio je partnersku poziciju koja ga je odvela u Majami, u kom otvara Employees Only Miami i Swizzle Rum Bar & Drinkery. Radio je i kao konsultant za postavljanje koktel menija, redizajn bara i odabir kompletnog inventara za piće u hotelu Faena Miami East Hotel u Majamiju, koji poseduje dva bara, Sugar (Rooftop Bar) i Tea Room, takođe je angažovao Daču za formiranje koktel menija.
Trenutno je vlasnik Swizzle Rum Bar & Drinkery na Južnoj obali koji predstavlja tropsko skrovište inspirisano njegovim putovanjima širom sveta. Koncept je speakeasy (skriveni bar), koji goste vraća u 18-19. vek, doba kad je moreplovstvo bilo veoma razvijeno, kao i borba velikih kolonizatora za teritoriju i dobra. Bilo je to vreme kada se rum konzumirao koliko na brodovima, toliko i u američkim barovima. Bar je za kratko vreme okarakterisan kao jedan od najistaknutijih koktel i speakeasy barova, i to ne samo u Majamiju već i širom SAD, tako da ova nagrada ne iznenađuje sve one koji su upoznati sa Dačinim radom.
Čestitke našem dragom saradniku i prijatelju Danilu Dači Božoviću i njegovoj ekipi!
Danilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošU Beogradu, u blizini Južnog bulevara je nedavno sa radom počeo coffee and snack bar Brašov. Brasov coffee & snack bar je uređen u minimalisti...
pročitaj jošMlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj još