Swizzle rum bar Dača
25.12.2023 Cafe Bar

Swizzle Rum Bar & Drinkery našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi 

Swizzle Rum Bar & Drinkery ne prestaje da impresionira i postavlja nove standarde u ugostiteljstvu, a to potvrdila i Yelp platforma, specijalizovana za ugostiteljske objekte, dodeljujući im prestižnu poziciju među najboljim speakeasy barovima u Americi.

Swizzle Rum Bar & Drinkery je drugi u kategoriji Top 50 Speakesy barova u Americi

Svake godine više od 150 miliona ljudi na Yelpu ostavi bar jednu recenziju. Prema ocenama posetilaca, među desetinama hiljada restorana i barova u Sjedinjenim Američim Državama, Swizzle Rum Bar & Drinkery iz Majamija je po drugi uzastopno zauzeo  drugo mesto u kategoriji Top 50 Speakeasy Bars in the U.S.
Alfa & Omega ovog uspeha je Danilo Dača Božović, vlasnik i glavni barmen, velemajstor svog zanata, čija strast i posvećenost su prepoznate kako na lokalnom, tako i na internacionalnom nivou.

Dača je osnivač Beogradske bartending akademije

Danilo Dača Božović započeo je karijeru barmena kao dvadesetogodišnjak, u rodnom Beogradu. Želeći da mladim barmenima pojednostavi put edukacije, osnovao je Beogradsku bartending akademiju. Potencijal i talenat nisu ostali neprimećeni, tako da ga 2011. angažuje Dušan Zarić, jedan od suvlasnika čuvenog njujorškog bara Employees Only NYC, u kom Božović nastavlja dalji razvoj i usavršavanje sve dok mu nije ponuđeno mesto menadžera bara u EO’s Sister Concept, Macao Trading Co. U tom periodu (2016) nastaje prvo izdanje knjige „Barkeep: A Guide To Becoming A Professional Bartender“.

Učinio je Majami još vrelijim

Nakon toga dobio je partnersku poziciju koja ga je odvela u Majami, u kom otvara Employees Only Miami i Swizzle Rum Bar & Drinkery. Radio je i kao konsultant za postavljanje koktel menija, redizajn bara i odabir kompletnog inventara za piće u hotelu Faena Miami East Hotel u Majamiju, koji poseduje dva bara, Sugar (Rooftop Bar) i Tea Room, takođe je angažovao Daču za formiranje koktel menija.

Swizzle Rum Bar & Drinkery je tropsko skrovište

Trenutno je vlasnik Swizzle Rum Bar & Drinkery na Južnoj obali koji predstavlja tropsko skrovište inspirisano njegovim putovanjima širom sveta. Koncept je speakeasy (skriveni bar), koji goste vraća u 18-19. vek, doba kad je moreplovstvo bilo veoma razvijeno, kao i borba velikih kolonizatora za teritoriju i dobra. Bilo je to vreme kada se rum konzumirao koliko na brodovima, toliko i u američkim barovima. Bar je za kratko vreme okarakterisan kao jedan od najistaknutijih koktel i speakeasy barova, i to ne samo u Majamiju već i širom SAD, tako da ova nagrada ne iznenađuje sve one koji su upoznati sa Dačinim radom.

Swizzle rum bar Dača i Ekipa

Čestitke našem dragom saradniku i prijatelju Danilu Dači Božoviću i njegovoj ekipi!

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije