1 Biftek Miloš Jovanović 2
23.11.2020 Chef

Biftek u lisnatom testu i korici od blitve by Miloš Jovanović

Šef Miloš Jovanović je ove nedelje ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za biftek u lisnatom testu i korici od blitve sa domaćim pestom i kremom od lešnika, džemom od suvih šljiva i sosom od tartufa

SASTOJCI:
* biftek juneći ili teleći 270 g
* lisnato testo 120 g
* blitva 50 g
* bosiljak 20 g
* lešnik 30 g
* suve šljive 30 g
* ljubičasti luk 30 g
* crni tartuf 3 g
* mileram 0,5 dl
* maslinovo ulje 0,3 dl
* tikvica 30 g
* bukovača 10 g
* tri kolore paprika 40 g
* masline 10 g
* susam 1 g
* lan 1 g
* jedno žumance
* konjak 0,03 dl
* fond od povrća 1 dl

Biftek Miloš Jovanović 2

PRIPREMA:
Biftek ispeći po želji gosta. Premazati kremom od bosiljka i lešnika, zatim obmotati ga svežim listom blitve i lisnatim testom. Lepo oblikovano lisnato testo pre pečenja premazati mešavinom maslinovog ulja, žumanceta, susama i lana. Peći na 180 stepeni C 20-ak minuta. Prilog: mediteransko povrće uz dodatak sosa od tartufa, džema od suvih šljiva i ljubičastog luka.

miloš jovanović

MILOŠ JOVANOVIĆ
Sertifikovani svetski sudija (World Association of Chefs’ Societies), član ekspertskog tima koji je formiran sa ciljem da proverava, ocenjuje ukus i kvalitet hrane, a koji je često angažuje i Vlada Republike Srbije, član je Kulinarske federacije Srbije dugi niz godina, a odskoro i predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije