
Restoran Barik: Nacionalna kuhinja sa modernom notom
Restoran Barik predstavlja savršeno mesto za uživanje u vrhunskoj nacionalnoj kuhinji koju karakteriše moderna priprema. Posetite ovo mesto i uveri...
pročitaj jošŠef Miloš Jovanović je ove nedelje ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za biftek u lisnatom testu i korici od blitve sa domaćim pestom i kremom od lešnika, džemom od suvih šljiva i sosom od tartufa
SASTOJCI:
* biftek juneći ili teleći 270 g
* lisnato testo 120 g
* blitva 50 g
* bosiljak 20 g
* lešnik 30 g
* suve šljive 30 g
* ljubičasti luk 30 g
* crni tartuf 3 g
* mileram 0,5 dl
* maslinovo ulje 0,3 dl
* tikvica 30 g
* bukovača 10 g
* tri kolore paprika 40 g
* masline 10 g
* susam 1 g
* lan 1 g
* jedno žumance
* konjak 0,03 dl
* fond od povrća 1 dl
PRIPREMA:
Biftek ispeći po želji gosta. Premazati kremom od bosiljka i lešnika, zatim obmotati ga svežim listom blitve i lisnatim testom. Lepo oblikovano lisnato testo pre pečenja premazati mešavinom maslinovog ulja, žumanceta, susama i lana. Peći na 180 stepeni C 20-ak minuta. Prilog: mediteransko povrće uz dodatak sosa od tartufa, džema od suvih šljiva i ljubičastog luka.
Ovako se jede u poznatom američkom zatvoru! Slavni chef dobio recept i isprobao ga! Chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin Jacques P...
pročitaj jošMauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san. Che...
pročitaj jošPizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović. Pizza Fest Srbija 2023. će se održati u Beogr...
pročitaj još