1 Biftek Miloš Jovanović 2
23.11.2020 Chef

Biftek u lisnatom testu i korici od blitve by Miloš Jovanović

Šef Miloš Jovanović je ove nedelje ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za biftek u lisnatom testu i korici od blitve sa domaćim pestom i kremom od lešnika, džemom od suvih šljiva i sosom od tartufa. Chef Miloš Jovanović je Sertifikovani svetski sudija (World Association of Chefs’ Societies), član ekspertskog tima koji je formiran sa ciljem da proverava, ocenjuje ukus i kvalitet hrane, a koji je često angažuje i Vlada Republike Srbije, član je Kulinarske federacije Srbije dugi niz godina, a odskoro i predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.

miloš jovanović

Biftek u lisnatom testu i korici od blitve

Sastojci:

  • biftek juneći ili teleći 270 g
  • lisnato testo 120 g
  • blitva 50 g
  • bosiljak 20 g
  • lešnik 30 g
  • suve šljive 30 g
  • ljubičasti luk 30 g
  • crni tartuf 3 g
  • mileram 0,5 dl
  • maslinovo ulje 0,3 dl
  • tikvica 30 g
  • bukovača 10 g
  • tri kolore paprika 40 g
  • masline 10 g
  • susam 1 g
  • lan 1 g
  • jedno žumance
  • konjak 0,03 dl
  • fond od povrća 1 dl

Biftek Miloš Jovanović 2

PRIPREMA:
Biftek ispeći po želji gosta.
Premazati kremom od bosiljka i lešnika, zatim obmotati ga svežim listom blitve i lisnatim testom.
Lepo oblikovano lisnato testo pre pečenja premazati mešavinom maslinovog ulja, žumanceta, susama i lana.
Peći na 180 stepeni C 20-ak minuta.
Prilog: mediteransko povrće uz dodatak sosa od tartufa, džema od suvih šljiva i ljubičastog luka.

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije