Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošVečeras, 31. oktobra u 20 časova biće emitovana druga epizoda novog serijala New Balkan Cuisine koja je posvećena medu.
Serijal New Balkan Cuisine se bavi gastronomijom i namirnicama Srbije i balkanskog regiona. Osmišljen je kao dokumentarni „road movie” koji prati kuvarski kolektiv New Balkan Cuisine na čijem čelu se nalazi chef Vanja Puškar, zajedno sa Blankom Zolak i Branislavom Krstićem. Kroz svaku epizodu se istražuju lokalni proizvodi, njihova istorija i kontekst kroz putovanja i razgovore sa stručnjacima i proizvođačima. Rezultat istraživanja je bolje razumevanje tradicije i lokalnog gastronomskog nasleđa koje omogućava inspiraciju za nastanak novih jela i načina pripreme.
Tema druge epizode New Balkan Cuisine serijala je med. Epizoda je snimana na jedinstvenom lokacijama u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj, a kroz razgovor sa posvećenim proizvođačima saznaje se više o ulozi koju med ima u našoj tradiciji i kulturu. Od urbanih sredina poput Beograda, pa sve do ruralnih vrleti Makedonije ulazi se u svet medonosnih pčela, saznaje se kako se med proizvodi, sakuplja, vrca, ali i kakav je prenosnik ukusa. I još važnije, koliko nam prostora ostavlja za kreativnost i inovaciju kada su autohtone namirnice sa naših prostora u pitanju.
Emitovanje epizode je zakazano za utorak 31. oktobar u 20h na Agelast YT kanalu
Čuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj jošU Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj još