
Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošVečeras, 31. oktobra u 20 časova biće emitovana druga epizoda novog serijala New Balkan Cuisine koja je posvećena medu.
Serijal New Balkan Cuisine se bavi gastronomijom i namirnicama Srbije i balkanskog regiona. Osmišljen je kao dokumentarni „road movie” koji prati kuvarski kolektiv New Balkan Cuisine na čijem čelu se nalazi chef Vanja Puškar, zajedno sa Blankom Zolak i Branislavom Krstićem. Kroz svaku epizodu se istražuju lokalni proizvodi, njihova istorija i kontekst kroz putovanja i razgovore sa stručnjacima i proizvođačima. Rezultat istraživanja je bolje razumevanje tradicije i lokalnog gastronomskog nasleđa koje omogućava inspiraciju za nastanak novih jela i načina pripreme.
Tema druge epizode New Balkan Cuisine serijala je med. Epizoda je snimana na jedinstvenom lokacijama u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj, a kroz razgovor sa posvećenim proizvođačima saznaje se više o ulozi koju med ima u našoj tradiciji i kulturu. Od urbanih sredina poput Beograda, pa sve do ruralnih vrleti Makedonije ulazi se u svet medonosnih pčela, saznaje se kako se med proizvodi, sakuplja, vrca, ali i kakav je prenosnik ukusa. I još važnije, koliko nam prostora ostavlja za kreativnost i inovaciju kada su autohtone namirnice sa naših prostora u pitanju.
Emitovanje epizode je zakazano za utorak 31. oktobar u 20h na Agelast YT kanalu
METRO Cash & Carry Srbija proslavio je deceniju postojanja svog HoReCa centra, u okviru Food Vision-a, čiji je METRO ovogodišnji zvanični Gastr...
pročitaj jošDžem sa rakijom by Bakina Tajna - tradicionalna inovacija ili inovativna tradicija Specifičnost srpskih specijaliteta nadaleko je poznat. Tradicio...
pročitaj jošDodelom nagrada Food Vision festivala, zvanično je zatvoren ovogodišnji sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, održanog pod pokroviteljstvom Vlade ...
pročitaj još