![](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2023/03/GLAVNA-FOTKA-MASIMO-BOTURA-Weekend-Food-Festival-370x280.jpg)
Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošVečeras, 31. oktobra u 20 časova biće emitovana druga epizoda novog serijala New Balkan Cuisine koja je posvećena medu.
Serijal New Balkan Cuisine se bavi gastronomijom i namirnicama Srbije i balkanskog regiona. Osmišljen je kao dokumentarni „road movie” koji prati kuvarski kolektiv New Balkan Cuisine na čijem čelu se nalazi chef Vanja Puškar, zajedno sa Blankom Zolak i Branislavom Krstićem. Kroz svaku epizodu se istražuju lokalni proizvodi, njihova istorija i kontekst kroz putovanja i razgovore sa stručnjacima i proizvođačima. Rezultat istraživanja je bolje razumevanje tradicije i lokalnog gastronomskog nasleđa koje omogućava inspiraciju za nastanak novih jela i načina pripreme.
Tema druge epizode New Balkan Cuisine serijala je med. Epizoda je snimana na jedinstvenom lokacijama u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj, a kroz razgovor sa posvećenim proizvođačima saznaje se više o ulozi koju med ima u našoj tradiciji i kulturu. Od urbanih sredina poput Beograda, pa sve do ruralnih vrleti Makedonije ulazi se u svet medonosnih pčela, saznaje se kako se med proizvodi, sakuplja, vrca, ali i kakav je prenosnik ukusa. I još važnije, koliko nam prostora ostavlja za kreativnost i inovaciju kada su autohtone namirnice sa naših prostora u pitanju.
Emitovanje epizode je zakazano za utorak 31. oktobar u 20h na Agelast YT kanalu
Kroz posvećnost tradiciji i strast prema prirodi, Tis snabdevanje stvara jedinstvena jela koja će osvojiti vaša srca i nepce. Uz Tis snabdevanje...
pročitaj jošSpeculaas biscuit je jedan od prvih artikala Pionirovog HoReCa proizvodnog programa i dolazi u display kutiji neto težine 1,8 kg, unutar koje se na...
pročitaj još