Adio Noma! Fine dining kreće novim putem
Šef Rene Redžepi će i nakon najavljenog zatvaranja restorana Noma nastaviti da utiče na gastronomiju kroz svoje buduće projekte. Ipak model upravlj...
pročitaj jošŠef Rene Redžepi koji trenutno sa svojim timom iz Nome radi u Kjotu je na Instagramu objavio akciju za pomoć Turskoj i Siriji nakon katastrofalnog potresa.
Naime, Redžepi je otvorio rezervacije za jedan ekstra termin za ručak, čiji će sav prihod poslati u Tursku i Siriju. Redžepi kaže da ima poseban odnos prema jugoistoku Turske.
“Merhaba!”, započinje poruku šef Redžepi tradicionalnim pozdravom na turskom i u nastavku pojašnjava:
“Za one koji nisu imali priliku dobiti rezervaciju u Nomi Kjoto, evo nove prilike. Odlučili smo otvoriti još jedan ručak u nedelju 14. maja. Sav prihod od ovog dodatnog dana ići će za pomoć Turskoj i Siriji nakon potresa. Jedan od gradova koje je potres najteže pogodio je jedan od najboljih gradova u kojima sam bio – čarobni Gazijantep. Evo nekoliko slika da vidite kako je to neverovatno mesto s neverovatnim ljudima”, napisao je Redžepi.
View this post on Instagram
Netflix priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje gastronomije. Naime, nedavno je povrđeno da ovaj najpopularniji streaming servis počinje sniman...
pročitaj jošKompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošMasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj još