Baco hrana i vino
03.05.2021 Restoran

Odluka kriznog štaba: Od sutra rade i zatvoreni delovi restorana i kafića!

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa doneta je odluka da zatvoreni delovi restorana i kafića budu otvoreni od sutra ujutru i radiće do 22.00, uz 50 odsto kapaciteta unutra i poštovanje epidemioloških mera, pri čemu muzike ne sme da bude.
„Obratiću se sa dragi naši saborci“, počeo je dr Tiodorović obraćanje po završetku sednice zahvaljujući se medijima na pomoći u borbi protiv korone.

Noćni klubovi još moraju da sačekaju

„Svesni smo realne situacije, ali i epidemiološke situacije. Imali smo divnih pet, šest dana odmora i iskoristili na, nadam se, najbolji mogući način. Moramo biti svesni da se nisu sve mere koristile. Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja, zato je zdravstveni sistem spreman za narednih sedam do deset dana, kada se očekuje određeni broj novozaraženih, ali ne u meri kao što smo imali za Sretenje“.
„Doneli smo odluku da se otvore zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, ali uz poštovanje mera – 50 odsto popunjenosti kapaciteta, da nema muzike ni žive ni one druge i da korisnici drže rastojanje od metar i po – dva. Biće rigorozna kontrola“.
„Noćni klubovi su težak problem. Prošle godine su nam doneli mnogo jakih udaraca. Verujem da su oni spremni da za rad. Ali, sačekaćemo malo. Kad budemo imali manje od 100 novopozitivnih na dnevnom nivou, onda možemo da ih otvorimo. Ako postignemo 60-70 odsto kolektivnog imuniteta, zašto da ne?“

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: RESTORAN BACCO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije